Netflix reklamlı pakette olmayan diziler belli oldu

Peaky Blinders final sezonu

Netflix reklamlı paketin kullanıma sunulmasıyla birlikte bu pakette olmayan dizi ve filmler de belli oldu.

Hatırlarsanız Netflix geçtiğimiz aylarda reklamlı bir paket çıkarma kararını açıklamıştı. Netflix reklamlı paket için duyurulan 3 Kasım tarihi geldi çattı ve Netflix oldukça umutlu olduğu bu yeni paketi, dün bazı bölgelerde kullanıma sundu. Şimdilik 10 ülkede kullanıma sunulan bu paketin önümüzdeki günlerde diğer ülkelerde de kullanıcılara sunulacağı açıklandı.

İlk aşamada ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Japonya, İtalya, Brezilya, Fransa, Almanya ve Güney Kore’de kullanıma sunulan bu paketin erişime açılmasıyla birlikte paketin detayları da netlik kazandı.

Netflix reklamlı paket

Bildiğiniz gibi Netflix bu paketi ilk duyurduğu dönemde, yaptığı lisans anlaşmalara sebebiyle bazı içeriklerin Netflix reklamlı pakette yer almayacağını açıklamıştı. Bu reklamlı paketin nihayet kullanılmasıyla birlikte, bu pakette hangi dizi ve filmlerin olmadığı da netlik kazandı.

Netflix reklamlı pakette yer almayacak yapımların başında, son yılların en popüler dizilerinden biri olan Peaky Blinders geliyor. Öte yandan aslında Netflix orijinal yapımı olan House of Cards ve The Last Kingdom da imzalanan lisans anlaşmaları gereği bu pakette yer alamıyor. Ayrıca New Girl, The Good Place ve Friday Night Lights gibi sevilen diziler de bu pakette yok.

Film tarafında da Sing 2, The Bad Guys, Casino Royale, Quantum of Solace, Still Alice, Uncharted, Morbius, The Hurt Locker gibi filmlerin sadece reklamlı pakette olmaması dikkat çekiyor.

Netflix reklamlı paketini abonelere aylık 6.99 dolara sunuyor. Bu paketin Türkiye fiyatı henüz netlik kazanmadı ama ABD fiyatı bizdeki karşılığı hakkında daha net bir fikre sahip olmamızı sağlıyor. Şu anda bizde 45.99 TL olan temel paket ABD’de 9.99 dolar. Bu da 6.99 dolarlık reklamlı paketin yaklaşık yüzde 30 daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Türkiye fiyatına yüzde 30’luk indirimi uyguladığımızda karşımıza 30-35 TL aralığında bir abonelik ücreti çıkıyor.

Twitter, OnlyFans’a özendi