Twitter, OnlyFans’a özendi

Elon Musk etkisi

Elon Musk, Twitter’a OnlyFans’ı andıran bir özellik eklemek istiyor. İçerik üreticileri, bazı videoları takipçilerine paralı olarak sunabilecekler.

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, şirketin başına geçer geçmez kendi etkisini hissettirmeye başladı. Elon Musk, bir yandan Twitter’ın yönetim kadrosunu ve personelini yeniden şekillendirirken, bir yandan da platformun kendisinde önemli değişiklikler yapıyor.

Bildiğiniz gibi Musk’ın Twitter yönetimindeki ilk hamlelerinden biri Twitter mavi tiki paralı yapmak oldu. Musk, bu ayrıcalığın bundan sonra aylık ücretle verilmesi için düğmeye bastı. Bu değişiklik yakın zamanda hayata geçecek. Ancak Elon Musk’ın aklındaki tek değişiklik bu değil. Musk bir yandan da OnlyFans benzeri bir özellik için nabız yokluyor.

OnlyFans, müstehcen içerik yasağını 'askıya aldı'

The Washington Post’un haberine göre Elon Musk, OnlyFans’ta olduğu gibi içerik üreticilerinin istedikleri videoları takipçilerine belli bir ücret karşılığında sunabilecekleri bir sistemi Twitter’a entegre etmek istiyor. “Ödemeli Video” olarak adlandırılan bu yeni sistem hem Twitter’a hem de Twitter’daki içerik üreticilerine yeni bir gelir kapısı açabilir.

Ancak Twitter içinde bu fikre pek de sıcak bakılmadığı söyleniyor. Twitter çalışanları, Musk tarafından ortaya atılan bu fikrin şirkete zarar vereceğine inanıyor. Çünkü isminin paylaşılmaması kaydıyla The Washington Post’a konuşan bir Twitter çalışanının paylaştığı bilgilere göre bu paralı içeriklerin büyük ölçüde yetişkinlere yönelik, +18 içerikler olması bekleniyor. Twitter normalde cinsellik ve çıplaklık gibi müstehcen içeriklere izin vermiyor olsa da paralı videolarda bu kriterler ortadan kalkabilir. Bu da şirketi bir nevi OnlyFans alternatifine dönüştürebilir.

Facebook hissedarları Mark Zuckerberg’i kovmak istiyor