Amazon Prime Video’da reklamlı dönem başladı

Amazon Prime Video

Netflix ve Disney+’tan sonra Amazon Prime Video’ya da daha düşük fiyatlı, reklamlı bir paket eklendi. Bu yeni paketin fiyatı belli oldu.

Son dönemde tüm dünyada etkilerini hissettiren finansal kriz sebebiyle maliyetlerin artması, fiyatların da artmasına sebep oldu. Artık hayatımızın değişilmez bir parçası haline gelen dijital platformlar da bu zamlardan nasibini aldı. Netflix, Disney+, HBO Max gibi platformların neredeyse tamamının aylık abonelik ücretleri kayda değer ölçüde artmış durumda. Bu konuda kullanıcıların son kalesi diyebileceğimiz Amazon Prime da kısa süre önce düştü ve Amazon yıllar sonra Prime üyelik ücretlerine zam yaptı.

Son dönemde üst üste gelen bu zamlar yüzünden abonelerini kaybetmek istemeyen dijital platformlar, çareyi kullanıcılarına daha ucuz fiyatlı, reklamlı bir paket sunmakta buldu. Bildiğiniz gibi Netflix kısa süre önce abonelerine reklamlı bir paket de sunmaya başladı. Bu reklamlı paket kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanınca, diğer platformlar da düğmeye bastı. Reklamlı paket için harekete geçen bu şirketlerden biri de Amazon’du. Hatırlarsanız Amazon’un Prime Video servisi için reklamlı bir paket üzerinde çalıştığı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. İşte bu reklamlı paket bu hafta bazı ülkelerde kullanıma sunuldu.

Amazon Prime Video 2

Amazon Prime Video’nun reklamlı versiyonu olan Prime Video Lite’in kullanıma sunulduğu ilk ülkelerden biri Hindistan oldu. Hindistan’dan kısa süre ABD ve Birleşik Krallık’ta bu reklamlı paketin kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Öte yandan bu reklamlı paketin Hindistan’da kullanıma sunulmasıyla birlikte, fiyatlandırma hakkında merak edilen sorular da büyük ölçüde cevap bulmuş oldu. Tabii ki her bölgede fiyatlandırma değişecektir. Ancak Hindistan’daki fiyatı reklamlı paketle kıyasladığımızda, arada oran olarak ne kadarlık bir fark olacağı hakkında net bir fikre sahip oluyoruz.

Hindistan’da Amazon Prime Video servisine yıllık abone olduğunuzda 1499 rubi ödüyorsunuz. Reklamlı pakette ise bu rakam 999 rubiye düşüyor. Bu da yaklaşık yüzde 33’lük bir indirim anlamına geliyor.

Redmi 12 resmi olarak tanıtıldı