Amazon Prime Video’ya da reklamlı paket geliyor

Amazon Prime Video

Netflix ve Disney+’tan sonra Amazon Prime Video’ya da daha düşük fiyatlı, reklamlı bir paket geliyor. Amazon reklamlı paket için hazırlıklara başladı.

Son dönemde tüm dünyada etkilerini hissettiren finansal kriz sebebiyle maliyetlerin artması, fiyatların da artmasına sebep oldu. Artık hayatımızın değişilmez bir parçası haline gelen dijital platformlar da bu zamlardan nasibini aldı. Netflix, Disney+, HBO Max gibi platformların neredeyse tamamının aylık abonelik ücretleri kayda değer ölçüde artmış durumda. Bu fiyat artışı yüzünden abonelerini kaybetmek istemeyen dijital platformların kullanıcılarına sunduğu alternatif ise daha düşük fiyatlı reklamlı paketler oluyor.

Bildiğiniz gibi Netflix kısa süre önce abonelik sisteminde önemli bir değişiklik yaptı ve yıllar sonra ilk kez kullanıcılarına reklamlı bir paket de sunmaya başladı. Son gelen bilgiler bu reklamlı paketin ilgi de gördüğünü gösterdi. Amazon da bu durumdan cesaret almış olsa gerek ki şimdi Amazon Prime Video da reklamlı bir paket hazırlıyor.

Amazon Prime Video 2

Wall Street Journal’ın haberine göre Amazon da kendi dijital platformu Amazon Prime Video’ya reklamlı bir paket eklemek için çalışmalara başlamış durumda. Şirket için konuyla ilgili görüşmelerin birkaç haftadır devam ettiği söyleniyor.

Reklamlı paketler, bir yandan bu platformlara belli bir rakamın üstünde ödemek istemeyen kullanıcılar için düşük fiyatlı alternatifler olarak işlev görürken, bir yandan da şirketlere yeni bir gelir kapısı açıyor. Çünkü bildiğiniz gibi reklam gelirleri de dijital platformlar için önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda.

Çarpıcı iddia: “ABD’nin elinde insan yapımı olmayan UFO’lar var”