Netflix popüler dizi için iptal kararı aldı

Netflix çalışanları

Netflix, abone sayısındaki düşüşün ardından kemer sıkma politikası izlemeye hazırlanıyor. Bir haber sitesine göre, platform Meghan Markle tarafından oluşturulan bir animasyon dizisi olan Pearl’ün yapımını daha bitmeden iptal ettiğini bildirdi.

Netflix popüler dizi için iptal kararı aldı. Proje, Markle ve Prens Harry’nin 2020’de Netflix ile imzaladıkları çok yıllı bir prodüksiyon anlaşmasının parçasıydı. Animasyonlu aile dizisi, tarih boyunca etkili kadınları öğrenen 12 yaşındaki bir kızın hikayesini anlatacaktı.

Netflix popüler dizi

Dizi, yayıncının fan sitesi projesi için yazar kadrosunun çoğunu kovmak ve Space Force  dizisini  iptal etmek de dahil olmak üzere, yakın zamanda alınan bir dizi maliyet tasarrufu önlemindeki en son zayiat oldu. Ayrıca, People’ın bildirdiğine göre, diğer iki animasyonlu çocuk dizisi olan Dino Daycare ve Boons and Curses’ı da iptal edildi.

Netflix popüler dizi için iptal kararı aldı

Netflix popüler dizi

Netflix, CNBC’ye Pearl’ün iptalinin, animasyon dizileri etrafında aldıkları stratejik kararların bir parçası olduğunu doğruladı. Platform, 2018’den beri animasyona büyük yatırım yapıyordu ve Loup Ventures tarafından bu yıl orijinal animasyon içeriğine 5 milyar dolar harcaması bekleniyordu. Ancak şirketin boomtown zihniyeti, en azından şimdilik değişmiş görünüyor.

Netflix popüler dizi

Şirketin piyasa değeri, geçen ay hayal kırıklığı yaratan bir ilk çeyrek kazanç açıklamasının ardından şaşırtıcı bir şekilde 60 milyar dolar düşmüştü. Yayıncı, yaklaşık on yıldaki ilk düşüşünü yaşayarak 2022’nin ilk birkaç ayında yaklaşık 200.000 abone kaybetti. Bu düşüşe Disney+ ve Hulu gibi rakip platformların yarattığı yeni rekabet, Rusya’ya hizmetin durdurulması ve yaygın parola paylaşımı da dahil olmak üzere bir dizi faktör yol açtı.

Markle ve Prince Harry’nin sahibi olduğu prodüksiyon şirketi Archwell Productions aracılığıyla Invictus Games’le ilgili bir belgesel dizisi de dahil olmak üzere bir dizi projenin ise halen yapım aşamasında olduğu bildirildi.

OnePlus Nord 3 özellikleri ile dikkat çekiyor