Apple, çip şirketine dava açtı

Apple, çip şirketine dava açtı

Apple, bir şirketi ticari sırlarını çalmakla suçladı. Teknoloji devi, Cuma günü yapılan bir şikayette, Mountain View, California merkezli bir “gizli mod” girişimi olan Rivos’un, Apple’ın çip tasarım bölümünden sırlarını paylaştığını iddia ediyor. İşte detaylar.

Davayı bildiren ilk yayın olan Reuters’e göre, Apple en az iki eski çalışanının gizli verileri paylaştığını iddia ediyor. Bloomberg’in haberine göre, bu kişilerin çaldığı iddia edilen bilgiler arasında, yayınlanmamış çip tasarımlarını detaylandıran sunumlar yer alıyor. Şirket şikayette, “Apple’ın, Rivos’un en azından bazı şirket çalışanlarına, onlarla daha fazla iletişim kurmadan önce şifreli iletişim uygulamaları yönünde uyarmış.

Apple, çip şirketine dava açtı

Dava ilerlerse, Waymo’nun Uber’e kendi kendine sürüş teknolojisi hakkında gizli bilgileri çalması nedeniyle 2017’de açtığı davaya çok benzer şekilde önemli miktarda dikkat çekecek. Söz konusu davada 245 milyon dolar ceza çıkmıştı. Ayrıca bir mahkeme, anlaşmazlığın merkezindeki mühendis Anthony Levandowski’yi eski Başkan Donald Trump’ın af yayınlamasından önce 18 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Şirketlerin bünyesindeki çalışanların ya da ilişkili kişilerin verileri sızdırması yeni bir şey değil. Ancak her şirket bu konuyla ilgili ciddi problemler yaşıyor. Teknoloji şirketleri için son derece önemli olan herhanbi bir bilginin sızdırılması demek şirketlerin uzun süreli planlarının boşa çıkması anlamına gelebilir. Bu sebeple Apple’ın da bu konuyla ilgili hamle alması yeterince normal. Davanın nereye varacağı ise zamanla belli olacak.

TCL Gizlilik Görüntüleme Teknolojisini ortaya çıkardı