Aşk 101 savcılık kararı belli oldu: Dizi iptal edilecek mi?

Aşk 101 ikinci sezon

Birçok kişinin merak ettiği Aşk 101 savcılık kararı sonunda belli oldu. Netflix dizileri içerisinde en çok tartışılanlar arasında yer alan bu yapım, büyük sorunlar yaratmıştı.

Kısa bir süre önce yapılan başvurular sonucunda, Aşk 101 savcılık kararı ortaya çıktı. Savcılık kararının ne olduğunu görmeden önce dilerseniz süreci tekrar hatırlayalım. Netflix dizilerini az çok bilirsiniz. Genellikle tüm dünyanın çok beğendiği dizi ve filmlerin olduğu bu platform, aynı zamanda çok yoğun tartışmalara da neden oluyor. Özellikle de eşcinsel sahnelerin yoğun olduğu bölümler, çok daha fazla tepki görüyor. Türkiye gibi ülkelerde ise davalık bile olabiliyor.

Aşk 101 dizisi için önemli bir karar verildi

Bir vatandaşın Aşk 101 dizisini savcılığa şikayet etmesi ile süreç başlamıştı. Diyanet işleri başkanlığının bile konuya müdahil olduğu bu durum, ülke gündeminde büyük bir sorun yarattı. Herkes konu ile ilgili tartışmalara devam ederken, savcılık kararını verdi. Savcılık kararına göre Netflix ücretli bir sisteme sahip ve istenmeyen kişiler bu platformu izlemeyebilir.

Aşk 101 savcılık kararı

Netflix ücretsiz bir platform olsaydı ve ulusal yayın yapsaydı, muhtemelen büyük bir ceza alabilirdi. Ancak platformun bir şirket olduğu ve uluslararası yayın yaptığı özellikle ifade edildi. Genel olarak değerlendirildiğinde, savcılığın kararı son derece yerinde. Üstelik kararın gerekçesi ise son derece mantıklı. İstemeyen kişiler Netflix üzerinden abonelik yapmayabilir.

Realme X3 Pro AnTuTu puanı belli oldu !

Son zamanlarda RTÜK gibi platformlar üzerinden sansür tartışmaları çok ciddi boyutlara ulaştı. Neredeyse her yeni çıkan dizi ile ilgili sansür tartışmaları da kendisini gösteriyor. RTÜK tarafından müdahale nedenleri olarak daha çok toplumsal inanışa aykırı olması örnek gösteriliyor. Aşk 101 dizisindeki Osman karakterinin eşcinsel olduğu ile ilgili iddialar büyük tepki toplamıştı. Sizce dizi hakkında verilen savcılık kararı doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.