Netflix Vikings dizisini kurtarıyor

netflix vikings

Netflix Vikings dizisinin devamını çekerek diziyi kurtarma kararı aldı. History Channel’in hit dizisi Vikings, ilk sezonlarındaki başarıyı devam ettirememiş ve dizi yayından kaldırılmıştı.

Yapımcılar şimdi Netflix ile anlaşarak dizinin devamının online platformda yayınlanması için imza attılar.

Netflix Vikings dizisini kaptı

Ancak yeni Netflix dizisi, alıştığımız Vikings dizisini ekrana getirmeyecek. Orijinal öyküden 100 yıl sonrasını anlatacak öyküde, ilk dizideki karakterler de yer alamayacak.

Yeni öykü Avrupa’da Hritiyanların yoğun olarak yayınlandığı, Viking’ler ile çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemi anlatacak. Bu sırada Viking kabileleri arasında da Hristiyanlığın yaygınlaşmaya başladığı bir dönemi izleyeceğiz.

Netflix’in izlenme sonuçlarından pek memnun kalmadığı The Expanse için Apple TV büyük bir bütçeyle diziyi kendine alma hazırlığı yaparken, Netflix de böylece başka bir kanaldaki diziyi canlandırmış olacak.

Vikings dizisi, Viking’lerin efsanevi kralının hayatını anlatmak üzere yola çıkmış ancak kralın ölümünden sonra taht kavgasına giren çocuklarının öyküsü aynı ilgiyi toplayamamış ve dizi hızla kan kaybetmişti.

Bunda, genç oyuncuların yeterince başarılı olamaması ve ayrıca her çocuğun hayatına ayrı ayrı odaklanmaya çalışan öyküde odak noktasının da kaybolması da etkili olmuştu. Öte yandan dizi, efektleri ve kostümleriyle çok başarılı bir dönem dizisi olarak televizyonculuk tarihine geçmişti.

Bu sırada Netflix diğer bir popüler Viking dizisi The Last Kingdom’ı da yayınlıyor. The Last Kingdom, Vikings ile aynı dönemi anlatıyor ancak öykünün İngiliz kralları tarafındaki bakış açısını yansıtıyordu.

Google Earth öykü yayınlama özelliğini açtı

Mütevazı bir öykü olarak hayatına başlayan The Last Kingdom üç sezon sonunda çok beğeni toplayan bir yapım olarak akıllarda yer etti.

netflix vikings