Motorine bir zam daha! Fiyatı benzini geçti

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Motorine peşi sıra gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Böylece motorin fiyatları çift hanelere ulaşmış oldu.

Motorine bir zam daha! Fiyatı benzini geçti. Döviz kurundaki yükseliş hayatın hemen tüm alanlarına yansıyor. Özellikle otomobil sektöründe bu yansımaların çok daha fazla hissedildiğini söyleyebiliriz. İlk olarak sıfır otomobil pazarındaki fiyatların inanılmaz noktalara doğru ilerlediğine şahit olduk. Sonra ikinci el piyasasında fiyatlar patladı ve şimdi de yakıt fiyatları uçtu. Ardı ardına gelen zamları mini mini indirimler takip etse de motorine gelen son zamla beraber fiyatlar çift haneleri gördü.

Motorine bir zam daha! Fiyatı benzini geçti

Gelen 66 kuruşluk yeni zamla beraber motorinin litresi İstanbul’da 9,35 liradan 10,01 liraya, İzmir’de 9,43 liradan 10,09 liraya, Ankara’da ise ortalama 9,41 liradan 10,07 liraya çıkacak.

Tesla üçüncü çeyrekte 241.300 otomobil sattı!

Bildiğiniz gibi benzinin İstanbul’daki fiyatları ortalama olarak 9,55 lira düzeyinde. Son gelen 66 kuruşluk zammın ardından motorin fiyatları benzin fiyatlarını geçmiş olacak. Peki ama yakıt fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan faktörler neler?

Yakıt fiyatlarının belirlenmesinde çok çeşitli etkenlerin rol oynadığını söyleyebiliriz. Bunların en başında ise döviz kuru geliyor. Kur arttıkça yakıt fiyatlarının da doğru orantılı şekilde arttığını net bir şekilde ifade edebiliriz. Ayrıca dağıtım firmaları tarafından uygulanan politikalar ve rekabet ortamı da fiyatları etkileyebiliyor. Umarız ilerleyen zamanlarda yakıt fiyatları da normal seviyelere gelir.

YouTube, telif hakkı problemlerinin çoğunun çözüldüğünü duyurdu