Motorine Pazartesi günü zam kapıda!

Motorin ve benzine yeni zamlar yolda

OPEC Mayıs ayından sene sonuna kadar petrol üretiminde 1.16 milyon varil üretim kesintisi yapacağını duyurmuştu. Bunun ardından zamlar peş peşe geldi.

Motorine Pazartesi günü zam kapıda! OPEC, geçtiğimiz hafta sonunda çok konuşulan bir karara imza attı. Mayıs ayından sene sonuna kadar petrol üretiminde 1.16 milyon varillik üretim kesintisi yapılacağını açıklayan OPEC, piyasayı adeta alt üst etti. Ortaya çıkan detaylara göre petrol fiyatlarındaki yükseliş, önümüzdeki dönemlerde yeniden 100 dolar seviyesine gelebilir. Bu da zamların peş peşe geleceği anlamı taşıyor.

benzin 1

Motorine Pazartesi günü zam kapıda!

Petrol fiyatlarının 100 dolar seviyelerine gelmesinden en çok etkilenecek olan ülkeler de belli oldu. Özel yatırım bankası Raymond James’in Genel Müdürü Pavel Molchanov tarafından yapılan açıklamaya göre böyle bir senaryodan en zararlı çıkacak olan ülkeler Pakistan, Arjantin, Güney Afrika ve Türkiye olacak. Zaten Türkiye’deki nihai tüketiciler durumdan etkilenmeye başladı bile. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta benzin fiyatlarına 1,12 TL’lik zam gelmiş ve sonrasında İstanbul’daki ortalama benzin fiyatları 22,44 TL’ye yükselmişti.

benzin

Benzinin ardından motorine de zam geleceği konuşuluyordu. Sektöre yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, bu tahmin ne yazık ki gerçeğe dönüşecek. Motorin fiyatlarına Pazartesi gününden geçerli olacak şekilde 67 kuruşluk bir zammın gelmesi beklentiler dahilinde. Türkiye’deki güncel akaryakıt fiyatları ise aşağıdaki gibi. Motorine Pazartesi günü zam kapıda!

Benzin fiyatlarına bir zam daha

İstanbul

Benzin: 22,42 TL

Motorin: 20,42 TL

Ankara

Benzin: 22,83 TL

Motorin: 20,77 TL

İzmir

Benzin: 22,81 TL

Motorin: 20,85 TL

Resident Evil 4 Remake’in ücretsiz DLC’si çıktı