Motorine zam, benzine ise indirim geldi!

Benzin fiyatlarına bir zam daha

İki gündür üst üste çıkan ve ikisinde de iptal edilen Motorin zammı haberleri, üçüncü günü pas geçmedi ve zam pompaya yansıdı. Ancak işin garibi bu kez de benzine indirim geldi.

Motorine zam, benzine ise indirim geldi! Akaryakıt sektörü son birkaç gündür oldukça ilginç gelişmelere sahne oluyor. İlk olarak hafta başında motorine 1 lira 26 kuruşluk zam yapılacağı haberleri yayılmış ancak daha sonra bu zammın iptal edildiği bilgisi geçmişti.

Motorin ve benzine yeni zamlar yolda

Daha sonra konuşulmaya başlanan yeni zam haberlerinde ise motorine bu defa 79 kuruşluk zam yapılacağı söylenmiş ancak günün sonunda bu zammın da iptal edildiği duyurulmuştu. Akaryakıt fiyatlarında sürekli bir zam haberinin yayılıp sonra iptal edilmesinin nedeni ise, Brent petrol fiyatlarının şu sıralar gün içerisinde çok fazla oynak bir görünüm çizmesi.

benzin

Motorine zam, benzine ise indirim geldi!

Bununla birlikte son olarak dün yayılmaya başlanan ve motorine 77 kuruş şeklinde yapılacağı söylenen yeni zam haberleri ise, maalesef doğru çıktı ve dün geceden itibaren motorine 77 kuruşluk zam yapıldı. Bununla birlikte bu zammın sadece dizel otomobil sürücülerinin talihsizliği olduğunun da altını çizelim.

en ucuz benzinli otomobiller

Normal şartlar altında benzin ve motorine ya eş zamanlı olarak ya da birbirini takip edecek şekilde zam yapılır. Ancak bu defa öyle olmadı ve motorine 77 kuruşluk zammın yapıldığı gece aynı anda benzine ise 83 kuruşluk indirim uygulandı. Bu yeni güncellemelerden sonra İstanbul’da motorinin fiyatı 23,96 lira seviyesine yükselirken, benzin ise 20,34 lira seviyelerine geriledi.

TikTok yanlış bilgilerle savaşmak için kolları sıvadı