Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık inceleme

bgfhbfg

#İŞBİRLİĞİ

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklıkla karşınızdayız. ANC, yani aktif gürültü engelleme teknolojisini bünyesinde barındıran, aynı zamanda tek şarj ile uzun süreli deneyimler vadeden kulaklık, tabii ki fazlasına da sahip…

Monster, pek çoğunuzun bildiği üzere oyunculara yönelik ürünler hazırlayan yerli bir marka. Özellikle de oyuncu laptop’ları tarafında farklı çözümler sunduğunu görüyoruz. Tabii hepsi bu değil. Marka, mouse’lardan hoparlörlere, kulaklıklara kadar pek çok yardımcı ürünlerle de çözümler sunuyor.

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık, günün hemen her saatinde, farklı ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanabileceğiniz bir kulaklık. Evet, sadece oyuncular özel bir kulaklık değil bu. İster oyun oynarken PC’nize bağlayın, isterseniz de müzik dinlemek için akıllı telefonunuzla eşleştirin, isterseniz de bir şeyler izlerken daha iyi işitsel detaylar almak için tabletinizle kullanın…

 

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklığın kutusuna göz attığımızda, kulaklığın yanında bazı ekstra güzelliklerin de olduğunu görüyoruz…

Örneğin, ürünün oldukça şık ve sağlamlık hissi uyandıran bir taşıma çantası var. Öte yandan, kablolu kullanım için 3.5mm kablo da sunuluyor, ki bu da 120cm uzunlukta. İstediğiniz an, Bluetooth özelliği olmayan bir cihazınızla kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Kulaklığımız, Type-C bağlantı noktasına sahip, ki bu doğrultuda şarj için bir Type-C kablosu da geliyor.

Son olarak, ürünümüzün kutusunda bir de uçak seyahatlerimizde kullanabileceğimiz dönüştürücü de mevcut.

Ben, hemen her gün yanında kulaklık taşıyan ve her gün en az birkaç saatlik dilimde kulaklık kullanan teknoloji severlerden biriyim. Halihazırda farklı amaçlar için edindiğim birkaç kulaklığımın olduğunu da söylemem gerekiyor. Monster Pusat Wave ANC ise, son günlerde kullandığım tek kulaklık. Buradaki amacım, ürünün performansını takip edebilmek ve mevcutta kullandığım benzer ürünlerle kıyasladığımda daha iyi yönlerinin olup olmadığını görebilmekti…

 

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık, 210 gram ağırlıkta. Tasarım detaylarına baktığımızda, hem kafa hem de kulaklar için yumuşak tasarım malzemelerinden yararlanıldığını görüyoruz. Ürün, kafanıza göre ayarlanabilir yapıda.

Kulak yastıkları, kulaklarınızı tamamen içine alır yapıda değil, daha ufak boyutlarda. Yİne de, rahatsızlık uyandırmadan kulaklarınız ve dış sesler arasına sağlam duvarlar örebiliyor.

Monster, bu ürününde, kulaklık yastıkları ve kafa bandı tarafında suni deri ve sünger malzemelerden yararlanıyor.

Ürün, özellikle ufak kafa yapısına sahip kullanıcılar için konforlu deneyimler vadediyor. “Peki gözlükle kullanabilir miyim?” derseniz, ince çerçeveli gözlüklerle kullanıldığında bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

Kulaklığımız, Bluetooth 5.1 bağlantı teknolojisine sahip ve destekli bir cihazla birkaç saniye içinde eşleşebiliyor. Eşleştirme modunu aktifleştirmek için sağ kulaklığın arkasındaki Bluetooth tuşuna birkaç saniye basılı tutmanız yeterli. Zaten ışığın yanıp söndüğünü göreceksiniz. Ardından akıllı telefonunuz ya da laptopunuzdaki Bluetooth özelliğini aktifleştirerek eşleştirme sürecinin tamamlayabilirsiniz.

 

Qualcomm’un aptX, aptX Low Latency ve aptX HD teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Kısaca açıklamak gerekirse…

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık inceleme
Pusat Wave ANC Bluetooth Headset

Ürünümüz, bağlı olduğu cihaz ile 10 metre uzaklıktaki mesafeye kadar sorunsuz deneyimler sunabiliyor. Gerek müzik dinlerken gerekse de telefon aramalarını cevaplarken, bağlı cihazdan uzaklaşıp farklı bir odaya geçiş yapmamıza rağmen seslerde neredeyse hiçbir kesinti olmadı.

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık, 20Hz-20000Hz frekans aralığına sahip. Sürücüleri ise 40mm değerde ve güçlü işitsel detaylar sunabildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cihaz, kablosuz olarak bağlandığı cihazdan ses alırken bunu en az kayıpla alıyor ve bu sayede en iyi işitsel kaliteyi sunmayı amaçlıyor. Bluetooth üzerinden 24-bit yüksek çözünürlüklü ses iletimini de destekliyor ve ayrıca düşük gecikme süresi sayesinde ses ve görüntü arasındaki uyumun sorunsuz devam edebilmesini mümkün kılıyor.

Ürünle hem iç hem de dış mekân kullanımları gerçekleştirdik. Müzik dinlemek, bir şeyler izlemek, telefon görüşmeleri gerçekleştirmek… Bazen de hiçbir şey açık olmamasına rağmen kapalı haliyle bile dış sesleri nasıl izole edebildiğini takip ettik.

İsterseniz öncelikle ANC, yani aktif gürültü engelleme özelliğiyle başlayalım. Bildiğiniz gibi bu özellik, genellikle üst seviye kulaklıklarda karşılaştığımız bir özellik.

Dinlediğimiz müziklere daha iyi odaklanabilmek ve yaptığımız telefon görüşmelerinde daha net detaylar elde edebilmek için dış seslerin imkânlar dahilinde bastırılması çok önemli. Monster da bu ürünüyle iyi bir iş çıkarıyor diyebiliriz. Yine de, bu özelliği her zaman açmanıza gerek olmadığını söyleyelim. Böylece pil tarafında ciddi tasarruflar gerçekleştirebilirsiniz.

Kendi deneyimlerimden birkaç örnek paylaşmak gerekirse…

Evde, oyun laptop’umla kullandığın üst seviye bir oyuncu kulaklığım var. Gerek tasarımı, gerekse de sunduğu bağlantı seçenekleriyle memnuniyetle kullandığım bir ürün. Bulunduğu kategori ve fiyatı itibarıyla Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklıkla aynı kategoride yer almıyor. Yİne de, Monster’ın daha iyi yaptığı bir şey var.

Kendi oyuncu kulaklığım, ANC özelliğine sahip değil. Diyelim ki ailemle aynı odada vakit geçiriyoruz. Onlar TV izlerken ben de oyun oynuyorum… Bu süreçte, kulağımda da genellikle oyuncu kulaklığım var. Ama buna rağmen, bazen televizyondan gelen sesleri de işitebiliyorum. Bu da atmosferi baltalayan bir detay doğrusu. Monster Pusat Wave ANC ise, dış dünya ile bağlantımı neredeyse tamamen kesebiliyor. Tabii burada ANC açmanız da şart değil. Az evvel de belirttiğimiz gibi, kulaklık yastıkları, adeta kulaklarınıza yapışıyor ve bir rahatsızlık uyandırmadan dış sesleri önemli ölçüde kesebiliyor. Eğer metro, metrobüs, uçak gibi gürültülü ortamlardaysanız, ANC özelliğine de buralarda başvurabilirsiniz.

Pusat Wave ANC, farklı müzik türlerinden örnekleri keyifle dinleyebileceğiniz bir ürün. Bu tip ürünlerde zaten benzer bir rota izliyoruz. Bu kulaklığımızla da Türk sanat müziğinden heavy metal türüne kadar geniş bir yelpazede şarkılar deneyimledik. Bass’ların yeterli düzeyde olduğunu düşünüyoruz. Vokaller de anlaşılır düzeyde ve hem sözler hem de melodiler berrak bir şekilde birbirlerinden ayrılabiliyor.

Kulaklığın üzerinde yer alan fiziksel tuşlar yardımıyla şarkılar arasında geçişler yapabiliyor, duraklatma yapabiliyor, sanal asistanı aktifleştirebiliyor, ANC özelliğini devreye alabiliyoruz. Tuşları özelleştirme var mı derseniz, maalesef bu detaya yer verilmemiş.

Önceki incelemelerimizde de belirttiğimiz gibi, en yüksek ses seviyesinde kullanımlar gerçekleştirmenizi önermiyoruz. Bu, kulak sağlığınız için sakıncalı bir durum. Öte yandan, en yüksek seviyeyi tercih etmek, az da olsa dışarıya ses sızıntısı ihtimalini doğuruyor. Bu da sessiz bir ortamda, yakınınızda olan başka kişileri rahatsız edebilir.
Kulaklığı hem oyun oynarken ve film izlerken de deneyimledik. İster telefonunuzda oyun oynuyor olun, ister tabletinizden film ya da dizi izleyin… Ses ve görüntü arasında önemli bir senkron sorunuyla karşılaşmadık.

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık inceleme
Pusat Wave ANC Bluetooth Headset

İsterseniz biraz da telefon görüşmeleri tarafına eğilelim…

Ürünümüz dahili mikrofona sahip. Böylelikle isterseniz akıllı cihazınızdaki sesli asistana komutlar verebilir, isterseniz de bağlı telefonunuz yardımıyla sesli görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ürünle hem dış mekânlarda hem de iç mekânlarda aramalar gerçekleştirdik. Az evvel de belirttiğimiz gibi, gürültü olmayan ortamlarda ANC özelliğini açmanıza gerek yok. Zaten kulaklığın mevcut yapısı da sessiz kullanım için başarılı.

İç mekân deneyimlerinde, sorunsuz telefon görüşmeleri gerçekleştirebildiğimizi söylemeliyiz. Dış mekân deneyimlerinde ise, zaman zaman arka plan seslerinin duyulduğu olabiliyor, ama bunlar da görüşmenin netliğini, konuştuklarınızın anlaşılabilirliğini etkileyebilecek düzeyde değildi.

Kulaklığımız 800mAh pil kapasitesine sahip ve beraberinde gelen Type-C şarj kablosu yardımıyla, 3 saatte tamamen şarj olabiliyor.

Ürün, tek şarj ile ANC kapalıyken 60 saate yakın deneyim sağlayabiliyor. Bu, tek şarj ile 1 hafta boyunca rahatlıkla hareket edebileceğiniz anlamına geliyor.
Eğer aktif gürültü engelleme özelliğini açarsanız, bu kez tek şarj ile 35 saatlik deneyim mümkün oluyor.

Son sözlere gelecek olursak Monster Pusat Wave ANC, gün içinde çok amaçlı kullanım için tercih edilebilecek başarılı bir kulaklık. Şirket, bu kez sadece oyun odaklı değil, daha geniş bir yelpazede hareket ederek yüzleri güldürüyor diyebiliriz.

Cihazın iyi bir ses kalitesi var. Kulaklıkların dış sesleri önemli ölçüde engelleyebildiği bir gerçek. Buna bir de ANC özelliğini eklediğimizde, daha yüksek fiyata satılan pek çok kulaklığa kıyasla işitsel detayları daha net sunabildiğini söyleyebiliriz. Özellikle de gürültülü ortamlarda.

Ürünün beraberinde gelen taşıma kılıfı da beğenimizi kazandı doğrusu.

Bitirirken bir de uyarı yapalım isterseniz. Uzun süre kesintisiz kullanımlar önermiyoruz. Eğer kulaklığı saatlerce çıkarmadan kullanırsanız, kulaklarınızda ağrı yapabilir ve terleme yapabilir.

Monster Pusat Wave ANC Bluetooth kulaklık, bu videoyu hazırladığımız esnada, Monster’ın resmi websitesi üzerinden 1500 TL satış fiyatı etiketiyle alınabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

General Mobile GM23 inceleme: Uygun fiyata telefon mu arıyorsunuz?