Baseus SIMU S2 ANC gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

ff 3w32

#İŞBİRLİĞİ

Baseus markasını daha önce duymuş muydunuz? Çin menşeli bu firma, akıllı telefonlar için pek çok tamamlayıcı ürün hazırlıyor. Gerçek kablosuz kulaklıklar da bunlar arasında. Bu yazımızda size bahsedeceğimiz ürün de Baseus SIMU S2 ANC True Wireless Bluetooth kulaklık. Bakalım ürünün detayları neler…

Baseus SIMU S2 ANC True Wireless Bluetooth kulaklık, koyu gri, mavi ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlere sunuluyor.

Ürünün taşıma ve şarj kutusunun tasarım detaylarına baktığımızda, yanlardan yumuşatılmış dikdörtgen bir tasarım tercih edilmiş. Ön kısımda led bildirim ışıkları, alt kısımda da eşleştirme modu ve sıfırlama modu için fiziksel tuş konumlandırılmış. Ürün, kulaklıklarla birlikte toplamda 55 gram ağırlıkta.

Peki suya karşı dayanıklı mı derseniz, kulaklıkların su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Kulaklıklar, kulakiçi olarak tasarlanmış ve ufak saplara sahip. Kulaklıkların üzerinde dokunmatik paneller yer alıyor ve bu sayede şarkılar arasında geçişler yapabiliyor, gelen aramaları cevaplayabiliyorsunuz. Kullanımı gayet kolay.

Tabii nihai kullanıma geçiş yapmadan önce, kutuda yer alan silikon başlıklar arasından kulak yapınıza uygun olanı seçmelisiniz. Ufak, orta ve büyük olmak üzere 3 çift başlık seçeneği mevcut.

Baseus SIMU S2 ANC gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

Baseus SIMU S2, Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip ve bu sayede saniyeler içinde akıllı telefon, tablet ya da PC’nizle eşleştirebiliyorsunuz. 10 metre mesafeye kadar sorunsuz deneyim sunabilen cihaz, özellikle ev ve ofis kullanımlarında, telefonunuz yanınızda olmasa dahi müzik kütüphanenizi kontrol etmenizi, sanal asistana bağlanmanızı ve telefon görüşmeleri gerçekleştirmenizi sağlıyor.

ANC, yani aktif gürültü engelleme teknolojisini de bünyesinde barındıran ürün, bu sayede gürültülü ortamlarda dahi dış seslerden önemli ölçüde izole olmanızı, bir şeyler dinlerken ya telefon görüşmeleri gerçekleştirirken daha iyi işitsel detaylarla karşılaşmanızı mümkün kılıyor.

ANC demişken, bu özelliği iç mekân kullanımlarında çoğunlukla kapalı tutabilir ve böylece pil tasarrufu sağlayabilirsiniz. Eğer çevredeki işitsel detayları işitmek istiyorsanız, şeffaf kullanım modunu da tek dokunuşla aktifleştirebiliyorsunuz.

Müzik için ses kalitesi nasıl?

Kendi adıma konuşmam gerekirse, hem sabit hem de hareket halindeyken silikon başlıklı kulak içi kulaklıklarla daha iyi deneyimler yaşayabiliyorum. Hem kulakta sağlam tutuş hissi oluşuyor hem de sunulan ses kalitesini rahatlıkla deneyimleyebiliyorum.

Ürün, AAC ve SBC teknolojilerine destek sunuyor. Bu da yüksek çözünürlüklü sesleri kablosuz olarak sorunsuz aktarım anlamına geliyor. Türk sanat müziğinden heavy metal’e kadar oldukça geniş yelpazede müzik dinleyen biriyim. YouTube’daki sohbet programları ve podcast içeriklerle de vakit geçirdiğim oluyor. Dolayısıyla farklı ihtiyaçlar için bu kulaklığın yeterli performans sunabildiğini söyleyebilirim.

Tiz’ler, vokaller ve bass’lar gayet yeterli. Hatta bass konusunda hassas olan kullanıcılar, bu ürünün performansından memnun kalabilir. Tabii ürünün sınıfını da göz önünde bulundurmak kaydıyla.

Ek olarak, video izlerken ses ve görüntü arasında ciddi bir senkron sorunuyla da karşılaşmadım.

Telefon görüşmeleri için ses kalitesi nasıl?

İç mekân deneyimlerimizde gayet iyi sonuçlar aldık. İster telefonun yanında olun, isterseniz metrelerce uzağında olun, ses kalitesinde can sıkıcı bir detayla karşılaşmadık. Dijitalleşme, kopma ya da sesin derinden gelmesi gibi sıkıntılarla karşılaşmadık.

Dış mekân deneyimlerimizde ise, genellikle aktif gürültü engelleme özelliğinden yardım alarak çevresel sesleri bastırabildik; yoğun trafik sesi ve kaldırımda yürürken karşılaşabileceğiniz rüzgâr sesi gibi. Genellikle iyi sonuçlar gördük, ama zaman zaman ses seviyesinde düşüşler ve kısa süreli kopmalar yaşadığımızı da söylemeliyiz. Bu, tabii ki bulunduğunuz ortamın gürültü seviyesine göre karşılaşabileceğiniz bir ihtimal.

Baseus SIMU S2 ANC gerçek kablosuz kulaklık incelemesi

Ürün, Qi standardında kablosuz şarj desteği de sunuyor

Baseus SIMU S2 kulaklık, beraberinde gelen Type-C kablo yardımıyla yaklaşık 1.5 saatte tamamen şarj olabiliyor.

Her bir kulaklığın 45mAh, taşıma ve şarj kutusunun ise 480mAh pili bulunuyor. Bu değerler tatmin edici diyebiliriz.

ANC kapalıyken tek şarj ile 6 saate varan müzik dinleme deneyimi mümkün. ANC’yi açtığınızda ise, tek şarj ile yaklaşık 5 saatlik deneyim mümkün oluyor. Tabii bu süreçlerde ses seviyesinin %60-70 civarlarında olduğunu da ekleyelim.

Eğer Qi kablosuz şarj standardına uygun bir cihazınız varsa, kabloya gereksinim duymadan da yaklaşık 2 saatte ürünü şarj edebiliyorsunuz. Böylece toplamda 24 saate kadar kullanım mümkün oluyor.

Ürün, ülkemizde 1670 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Açıkçası fiyatı biraz daha düşük olsa, daha fazla ilgi görebileceğini düşünüyoruz. Nihayetinde ülkemizde, Baseus’un karşısında pek çok “bilinen marka” var ve rekabetçi bir pazarın olduğunu söyleyebiliriz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Vivo Y22s akıllı telefon inceleme: 2022’nin son videosu!