Omix MixBuds ANC Pro gerçek kablosuz kulaklığı gördünüz mü?

r 4y4

#İŞBİRLİĞİ

Omix, Singapur merkezli bir teknoloji şirketi ve son dönemde pek çok akıllı mobil cihazıyla ülkemizde de boy gösteriyor. Akıllı telefonlardan akıllı prizlere, gerçek kablosuz kulaklıklara kadar geniş bir ürün yelpazesi var. Bu yazımızda da size firmanın amiral gemisi statüsündeki kablosuz kulaklığı Omix MixBuds ANC Pro ‘dan söz edeceğiz.

Omix MixBuds ANC Pro, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuyor. Taşıma ve şarj kutusunun tasarım detaylarına baktığımızda, diğer üreticilerin ürünlerinden çok da farklı olmadığını görüyoruz. Örneğin, cihazın ön tarafında şarj durumunu gösteren bir led ışığı ve sağ yan tarafında da eşleştirme modunu açmak için fiziksel bir tuş bulunuyor. Bu tasarım detaylarını tercih eden farklı üreticiler de var. Yine de bunu bir eksi olarak göremeyiz. Aksine, kolay kullanılabilirlik için güzel düşünülmüş ve sırf farklı olma amacıyla kullanışsız bir ürün hazırlamak yerine daha iyi olduğunu düşünüyoruz.

Omix MixBuds ANC Pro gerçek kablosuz kulaklığı gördünüz mü?

Yanlardan kıvrımlı olarak tasarlanan taşıma ve şarj kutusu, parlak yüzeye sahip. Ufak boyutlarda ve ön cepte dahi rahatlıkla taşınabiliyor. 40 gram ağırlıktaki kutunun kulaklık yuvaları da yönlere göre özel olarak hazırlanmış. Kapak açıkken kulaklıklar düşer mi diye korkmanıza da gerek yok.

MixBuds ANC Pro kulaklıklara geldiğimizde ise, silikon başlıklara ve ufak saplara sahip olduklarını, kulakta konforlu tutuş hissi sunduklarını söyleyebiliriz. Her bir kulaklığımız 5 gram ağırlıkta, yani oldukça hafifler.

Kulaklıkların saplarında dokunmatik paneller yer alıyor ve bu sayede şarkı değiştirebiliyor, ses seviyesini ayarlayabiliyor ya da gelen aramaları yanıtlayabiliyorsunuz.

Sevindirici bir detay ise, kulaklıkların IPX4 sertifikasıyla geliyor olması. Yani spor yaparken ya da hafif yağmurlu havalarda da kullanabilirsiniz. Hafif su ve tere karşı dayanıklı bir üründen söz ediyoruz.

Omix MixBuds ANC Pro, Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip. Ürünü Android ve iOS işletim sistemli mobil cihazlarınızla kolaylıkla eşleştirebilirsiniz. Tabii isterseniz akıllı telefon ve laptop gibi cihazlarınızla da kullanabiliyorsunuz.

Omix MixBuds ANC Pro gerçek kablosuz kulaklığı gördünüz mü?

Kulaklığımızın dikkat çekici bir diğer özelliği ise, ANC, yani aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip olması. Böylece gürültülü ortamlarda da net, anlaşılır telefon görüşmeleri gerçekleştirebilir, dinlediğiniz müzikten daha fazla keyif alabilirsiniz.

Ürün, özellikle iç mekân kullanımlarında, sessiz ortamlarda çok iyi ses kalitesine sahip. Telefon görüşmelerinizde, telefondan yaklaşık 10 metre uzaklıkta olmanıza rağmen bir kesinti ya da seste dijitalleşme olmadan hareket edebiliyorsunuz.

Dış mekân kullanımlarında, özellikle de gürültülü ortamlarda ise ANC’nin önemi daha iyi anlaşılıyor. Cihazın kalabalık bir ortamda ya da trafiğin yoğun olduğu bir ortamda gürültü düzeyini önemli ölçüde azalttığını ve telefon görüşmelerinde genel olarak iyi performans sunduğunu söyleyebiliriz. Ürün, toplamda 6 mikrofondan oluşan bir sisteme de sahip. Yine de, rüzgârlı havalarda, görüşmeler esnasında kısa süreli kopmalar yaşanabiliyor.

Müzik dinleme tarafına geldiğimizde ise, önceki kulaklık testlerimizde olduğu gibi bu ürünü de farklı türde müziklerle deneyimledik ve tatmin edici sonuçlar aldık. Temiz tizler, net vokaller ve yeterli bass’lar sayesinde işe gidip gelirken, ya da okula gidip gelirken yoldaki süreçlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Peki ya “düşük gecikme özelliği” var mı derseniz, evet var. Bu sayede izlediğiniz dizi ve filmlerin büyük kısmında ses ve görüntü arasında senkron sorunu yaşamıyorsunuz. Aynı şekilde oyunlarda da sorun yaşamadan saatler geçirebilirsiniz. Evet, ürünün oyun modu da var.

Omix MixBuds ANC Pro gerçek kablosuz kulaklığı gördünüz mü?

Omix MixBuds ANC Pro kulaklıkların her birinde 37mAh pil, taşıma ve şarj kutusunda da 400mAh pil kapasitesi mevcut. Ürünü beraberinde gelen şarj kablosu yardımıyla yaklaşık 2 saatte tamamen şarj edebilirsiniz. Peki pil performansı nasıl?

Kulaklıklar, tek şarj ile genel kullanımda 6 saate varan deneyim sunabiliyor, ki bu süreçte ANC özelliğinin kapalı olduğunu belirtelim. ANC açıldığında ise, kulaklıklar tek şarj ile yaklaşık 4 saatlik deneyim sunabiliyor.

Taşıma ve şarj kutusundaki toplam şarj süresi ise, ANC kapalıyken yaklaşık 18 saat.

Toparlamak gerekirse MixBuds ANC Pro, kullanımı kolay tasarımı, başarılı ses kalitesi ve ANC özelliğiyle ön plana çıkıyor. Siyah ve beyaz renk seçeneklerinin sunulduğu cihaz, Omix’in resmi websitesi üzerinden 1500 TL fiyat etiketi karşılığında alınabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Note 11 Pro+ 5G: Akıcı ekran ve yıldırım gibi hızlı şarj!