Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

c swdcfew

#İŞBİRLİĞİ

Huawei, gerçek kablosuz kulaklık pazarına yönelik hamlelerini sürdürüyor. Şirketin kablosuz kulaklık ailesi tarafında amiral gemisi markası olan “FreeBuds Pro”, 3 numaralı yeni üyesine kavuştu. Peki bu kulaklık, bize ne gibi avantajlar sunuyor?

Huawei FreeBuds Pro 3, kullanıcılara 3 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Bunlar beyaz seramik, yeşil ve buz grisi. Farklılık arayan teknoloji severler için yeşil rengin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Kendi favorim ise, kesinlike buz grisi oldu. Bu renk, klasik ama pek çok farklı giyim tarzına uyum sağlayabilecek bir çözüm.

Huawei FreeBuds Pro 3, deneyimlediğim en iyi tasarıma sahip kulaklıklardan bir tanesi

Daha evvel Huawei FreeBuds Pro ve FreeBuds Pro 2’yi de kullanmış biri olarak, ailenin en ufak ve hafif boyutlardaki üyesinin FreeBuds Pro 3 olduğunu söyleyebilirim.

Tasarım hatları tarafında radikal bir farklılık söz konusu değil. Zaten gerek çakma cebinde dahi taşıyabilme gerekse de kulaklıkları takıp çıkarma tarafında fazlasıyla kolaylıklar sunan bir tasarım çizgisi mevcuttu. Bunun bu yeni modelde de devam ettirilmesi güzel. Ek olarak boyutlar ve hafiflik tarafında geliştirilmelerin yapılması da hoş.

Huawei FreeBuds Pro 3’ün her bir kulaklığı, yaklaşık 5.8 gram ağırlıkta. FreeBuds Pro 2’de ise bu değer, yaklaşık 6.1 gram idi. Kulaklıkların boyutları Pro 2 ile aynı, bir farklılığa gidilmemiş.

Taşıma ve şarj kutusu ise, Pro 2’ye kıyasla hem daha ufak hem de daha hafif. Örneğin FreeBuds Pro 2’nin taşıma ve şarj kutusu yaklaşık 52 gram ağırlıktaydı. FreeBuds Pro 3’ün taşıma ve şarj kutusu ise yaklaşık 45,5 gram ağırlıkta.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

Kulaklıkların IP54, suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası olduğunu da belirtelim. Hafif yağmurlu havalarda yürüyüş yaparken ya da spor esnasında keyifle kullanabilirsiniz. Ürün, siz hareket halinde olsanız dahi kulaklarınızdan kolay kolay düşmeyecektir.

Üründe kullanılan malzeme kalitesi de çok iyi. Örneğin, kulaklık başlıklarını rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Başlıklar kulaklıktan kolay kolay çıkmıyor ve bu da güvenli kullanım hissini veriyor. Farklı markalardan onlarca ürün de deneyimlediğim için bu noktada da en iyi örneklerden birinin FreeBuds Pro 3 olduğunu söyleyebilirim.

Kapsamlı deneyimlemeye geçiş yapmadan evvel ön hazırlıklar…

Huawei FreeBuds Pro 3, kutudan %100 şarj olmuş bir şekilde çıkıyor. Yapmanız gereken ilk şey, onu akıllı cihazınızla Bluetooth üzerinden eşleştirmek. İster bir Android, isterseniz de bir iOS cihazla… Hatta isterseniz akıllı TV’nizle ya da laptop PC’nizle de kolaylıkla eşleştirebilirsiniz.

Sonrasında, kulağınıza uygun kulak uçlarını seçmelisiniz. Ürünün üzerinde zaten bir çift var. Bunun haricinde, kutuda farklı boyutlarda ekstralar da var. Cihaz, zaten kulakta yumuşak ve rahat tutuş hissine sahip.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

Hemen ardından da Android için Huawei’nin uygulama mağazası “HUAWEI AppGallery”ye giderek AI Life uygulamasını indirmelisiniz.

iOS tarafında ise Apple’ın uygulama mağazası App Store’a giderek resmi AI Life uygulamasını cihazınıza rahatlıkla indirebilirsiniz.

Bu uygulama, kulaklığın ses profilinden kulaklık başlık uyumuna, dokunmatik yönlendirmelerin özelleştirilmesinden güncel sürücü detaylarına kadar pek çok imkânı sunuyor ve en iyi deneyim için güncel sürümle hareket etmenizi öneriyoruz.

Örneğin, diyelim ki kulaklık uçlarını seçmekte zorlanıyorsunuz… Uygulamayı açarak kulak başlığı uyum testini açabilir ve gösterilen öneriler doğrultusunda hareket edebilirsiniz.

Kolay kullanım sistemi

Huawei, kulaklıklarında genellikle “kaydırma” ve “sıkıştırma” hareketleriyle yol alabileceğimiz kontrol sistemine yer veriyor. Bu sistem, söylemeliyim ki en kullanışlı sistemlerden bir tanesi.

Örneğin…

Eğer şarkının sesini artırmak istiyorsanız, kulaklık sapının yan kısmına parmağınızı getirip yukarı doğru kaydırabilir, tersi hareketle de ses seviyesini azaltabilirsiniz.

Şarkıyı durdurmak için sapı baş ve işaret parmaklarınızla aynı anda bir kez sıkıştırmanız yeterli. Zaten sapın içindeki mekânizmadan “klik” sesini duyacaksınız. İki kez sıkıştırarak bir sonraki şarkıya geçiş yapabilirsiniz. Tabii AI Life uygulamasına giderek kontrol şemasını özelleştirebileceğinizi belirtelim.

FreeBuds Pro 3, önceki modelde olduğu gibi 11 mm dinamik sürücü ve beraberinde pek çok düzenleyici detayla geliyor

Şunu başta söylemekte yarar var. Eğer bir Huawei FreeBuds Pro 2 kulaklığınız var ise, 3 numaraya geçiş yapmasanız da olur. Ama farklı bir model kullanıyorsanız, işitsel detaylar sizin için önemliyse ve yeni bir amiral gemisi model düşünüyorsanız, işte FreeBuds Pro 3 tam da size göre!

Kendi adıma konuşmam gerekirse, “bass” detayı benim için önemlidir ve bu üründe tatmin edici sonuçlarla karşılaştığımı söyleyebilirim.

Her kulaklık testimizde olduğu gibi bu ürünle de farklı türlerde şarkılar deneyimledik. Vokallerin ve enstrümanların ayrı ayrı, temiz detaylarla sunulabiliyor olması güzel. Ek olarak, katman katman, yani ana enstrümanları duyarken arka plandaki ufak ek dokunuşların da kaybolmadan sunulabilmesi güzel. Bazı şarkıları “Sanki ilk kez dinliyorum” hissiyle deneyimlemeniz muhtemel.

İsterseniz AI Life uygulamasına gidebilir ve kendinize özel ekolayzer ayarlamaları da yapabilirsiniz. Tabii uygulamanın “Bağlantı mı yoksa ses kalitesi mi daha iyi olsun?” seçeneği de var. Burada unutulmaması gereken bir nokta ise, bağlantılı kullandığınız cihazın da hem bağlantı hem de ses teknolojileri tarafında iyi bir cihaz olması gerektiği.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

Tüm yükü kulaklığa bırakamazsınız, değil mi?

Ürün, yüksek çözünürlüklü kablosuz ses aktarım sertifikasına da sahip. Böylece işitsel detayların olabildiğince “kayıpsız” olarak ulaştırılması hedefleniyor.

Desteklenen ses formatları: SBC, AAC, LDAC, L2HC2.0 desteklenir.

Not: L2HC, EMUI 13.0 veya üstünü çalıştıran Huawei telefonları gerektirir.

ANC 3.0, aktif gürültü engelleme teknolojisiyle dış dünyayla bağınızı koparın

Aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip kulaklıklar, özellikle gürültülü ortamlardaki kullanımlarda ciddi avantaj sağlıyor. Cadde kenarında yürüyor olabilirsiniz… Bir metroda ya da uçakta seyahat ediyor olabilirsiniz…

FreeBuds Pro 3’ün ANC özelliği, ciddi anlamda yalıtım sağlayabiliyor. Bu sayede bir şeyler dinlerken ya da telefon görüşmeleri gerçekleştirirken çok rahat ediyorsunuz.

Birkaç örnek paylaşmam gerekirse…

– Kulaklıkla İstiklal Caddesi’nde gezintiye çıktım. Bildiğiniz gibi kalabalık ve gürültülü bir ortam. Hiçbir şey dinlemeseniz bile, kulaklıklar kulağınızdayken dış sesleri büyük ölçüde filtreleyebiliyorsunuz. Zaten şarkı dinlerken başka hiçbir şey duymuyorsunuz.

– Kulaklıkları bir konserde de deneyimledim. Acaba yüksek sesli müziğin olduğu bir ortamda nasıl bir deneyim sunacaktı? Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer kulaklıkla müzik dinliyorsanız, dış dünyadaki müziği duymuyorsunuz.

– Hemen her gün metro ve metrobüste seyahatler gerçekleştiriyorum. Özellikle metro, hızlandığı an itibarıyla ciddi gürültü oluşturuyor. Bu kulaklığı deneyimlediğim esnada ise neredeyse hiçbir şey duymadığımı söylemeliyim. Tabii ANC sayesinde.

“Peki aramalarda durum nedir?” derseniz, ANC sayesinde gürültülü ortamlarda bile çok iyi sonuçlar alabildim. İstiklal’de yürürken ve metrobüste seyahat ederken telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğimde, karşımdaki kişiler “Sanki tek başınasın ve etrafında kimse yok.” yorumlarında bulundular. Bu da ortam gürültüsünün neredeyse tamamen filtrelendiğini gösteriyor. Bir konser ortamında arama gerçekleştirdiğimde ise, müziğin rahatsızlık uyandırmayacak düzeyde duyulduğunu ama görüşmemizin anlaşılabilirliği tarafında olumsuzluğu olmadığını söylediler.

Tabii kalabalık ortamlar, bazen “şeffaf mod” gereksinimi oluşturur. Kulaklıklar kulaklarınızda takılı olsa bile “Dış farkındalık” özelliğini aktifleştirerek çevrede olup biteni işitebilirsiniz.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

Peki dışarıya ses sızıyor mu?

Bu da önemli bir konu. Öncelikle, ürünü deneyimlerken ses seviyesini yüksekte tutmamanızı ve aralıksız olarak uzun süre kullanım gerçekleştirmemenizi öneriyoruz.

Eğer bir toplu taşıma aracında seyahat ediyor ve %80 ses seviyesinde bir şeyler dinliyorsanız, yakınınızdaki biri muhtemelen bir şey duymayacaktır. Ama %70 ses seviyesindeyken sessiz bir ofiste ya da evdeyseniz ve hemen yanınızda biri varsa, dinlediklerinizi az da olsa duyabilir.

Gelelim pil performansına…

Her bir kulaklıkta 55mAh pil bulunuyor. Taşıma ve şarj kutusunda ise, 510mAh pil var. Cihazı beraberinde gelen Type-C kablosuyla şarj edebilirsiniz.
Eğer ANC, yani gürültü engelleme kapalıysa, tek şarj ile 6 saat civarı müzik dinleyebilirsiniz. ANC açık ise, 4 saatin üzerine çıkabilirsiniz.

Kutudaki pil değeriyle baktığımızda ise, ANC kapalıyken toplamda 31 saatlik deneyim mümkün. ANC açık olduğunda da toplamda 22 saati görebilirsiniz.
Tabii ev ve ofis gibi sessiz ortamlardayken ANC’yi kapatmanızda yarar var. Böylece pil tasarrufu gerçekleştirebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse…

Huawei FreeBuds Pro 3, an itibarıyla en iyi kablosuz kulakiçi kulaklıklardan bir tanesi. Minimal tasarımı, kullanımı kolay yapısı, gelişmiş ses kalitesi ve geliştirilmiş ANC özelliğiyle onu olduğunuz her ortamda keyifle kullanabilirsiniz.

Ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak resmi sayfaya erişebilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi 12 inceleme: Türkiye’de üretildi!