Google Pixel 7a Avrupa pazarındaki fiyatı ortaya çıktı

Google Pixel 7a

Pixel 7a’nın, Pixel Tablet ve Pixel Fold ile birlikte 10 Mayıs’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu noktada, Kanada’daki fiyat aralığı da dahil olmak üzere Pixel 7a hakkında bilinmesi gereken neredeyse her şeyi biliyoruz. Şimdi, cihazın Avrupa fiyatlandırılması sızdırıldı.

Fiyat ile ilgili gelen bilgilere göre Google Pixel 7a’nın Amerika’da Pixel 6a’dan 50 ABD Doları daha yüksek olan 499 ABD Doları olarak fiyatlandırılacak. Aynı fiyatlandırmanın, Pixel 7a’nın 128 GB depolama varyantı için sırasıyla 509 € ve 499 £ fiyatla satılacağı tahmin edilen Euro ve Birleşik Krallık’ta da geçerli olması bekleniyor. Daha önceki sızıntılar, Google’ın Pixel 7a’nın 128 GB ve 256 GB modellerini oluşturduğunu gösterirken, ikinci sürüm için henüz bir fiyat bilgisi gelmedi.

Google Pixel 7a

Gelen bilgilere göre Google Pixel 7a’nın 90 Hz yenileme hızına sahip 6,1 inç FHD+ OLED ekrana sahip olacağını gösteriyor. Telefon, Google’ın Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’da da kullanılan şirket içi Tensor G2 yonga setinden güç alacak şekilde ayarlandı. Cihaz, 8 GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 teknolojisine sahip 128 GB dahili depolama ile gelecek.

Raporlara göre Google Pixel 7a, çarpıcı fotoğraflar çekmek için 12MP ultra geniş kamera ile birlikte OIS’li 64MP arka kamera ile donatılacak. Öne bakan kameranın 10,8 MP sensöre sahip olması bekleniyor ve bu da onu yüksek kaliteli özçekimler için ideal kılıyor. Telefon, tek bir şarjla 72 saate kadar dayanabilen devasa bir 4.400 mAh pil ile çalışacak. Ayrıca 20W kablolu şarjı ve kablosuz şarjı destekleyerek kullanıcılara cihazlarını istedikleri şekilde şarj etme özgürlüğü verecek.Cihazın kutudan çıkar çıkmaz Google’ın en son işletim sistemi olan Android 13 ile çalışması bekleniyor.

Sony Xperia 1V görüntüleri ortaya çıktı