Metaverse yatırımında Çin lider olabilir: Yatırım üstüne yatırım

Bu 3 metaverse coin

Metaverse yatırımında Çin lider olmaya çok yakın. Ülkede bu alanda büyük bir çalışma olduğunu görüyoruz. Şimdi ise yeni bir çalışma daha ortaya çıktı.

Metaverse yatırımında Çin adını sürekli duyurmaya çalışıyor. İnternetin geleceği olarak adlandırılan bu alan dünya çapında ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’de ise yine benzer faaliyetler devam ettiriliyor. Ülkede 20 binden bazlar sanal arsa satışa sunuldu. İstanbul’da birçok arsa metaverse borsalarında satışta.

Geçtiğimiz günlerde Çin’de bulunan 1300 civarında şirketin bu alanda marka tescil başvurusu yaptığını söylemiştik. Milyarlarca dolarlık yatırım yapan bu şirketler belediyeleri bile etkiledi. Çin’in en büyük ve en kalabalık şehri olarak bilinen Sanghay bu alanda yatırım yapacağını söyledi.

Metaverse yatırımında Çin etkisi

Metaverse alanı daha çok özel şirketlere ayrılmış gibi düşünülüyor. Mesela Facebook kendi ismini değiştirip Meta olarak kaydetti. Sektör böylesine devasa bir etkiye sahip. Fakat bu alanda çalışan kuruluşlar sadece özel sektöre ait değil. Aynı zamanda Çin’de yer alan belediyelerin ekonomi ve bilgi teknolojileri komisyonu benzer çalışmalar yürütüyor.

Metaverse yatırımında Çin lider

Sanghay belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda eğlence, üretim güvenliği, endüstriyel üretim ve kamu hizmetleri gibi birçok alanda metaverse teknolojisinin kullanılacağı ifade ediliyor. Tüm bunlara baktığımızda aslında bu sektörün her geçen gün çok daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini görüyoruz.

Elon Musk metaverse yorumlarıyla şaşırttı

Metaverse yatırımında Çin iyi bir örnek. ABD ve Güney Kore bu konuda ülkeyi geçmeye çalışıyor. Fakat yaklaşık olarak 1300 civarında şirketi ile Çin, metaverse sektörünü eline geçirecek gibi görünüyor. Peki sizin bu sektörün geleceği ile ilgili düşünceleriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.