Apple yeni kablosuz şarj yöntemi şaşkınlık yarattı: Patenti bile alındı

Apple iPhone 13 serisinin hızlı şarj desteği belli oldu

Apple yeni kablosuz şarj yöntemi şaşkınlık yaratmayı başardı. Özellikle son yıllarda şirketin hizmetlerinde önemli ölçüde ilerleme kaydedildi. Hadi gelin hem bu ilerlemeye hem de konu ile ilgili diğer detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple yeni kablosuz şarj yöntemi ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Aslına bakacak olursak bu yöntem uzun bir süredir kullanılan teknikler arasında yer alıyor. Fakat Apple bunun için biraz geç kaldı diyebiliriz. Yine de şirketin stratejisini az çok biliyorsunuz. Apple her zaman için son olmayı ve en iyisini üretmeyi hedefliyor.

Huawei Mate 20 ve Samsung S10 gibi akıllı telefon modellerinde ters şarj özelliği zaten kullanılıyor. Hatta her iki markanın bu alanda iyi işler çıkardığını söyleyebiliriz. Ancak Apple henüz istenilen başarıyı elde edemedi. Ortaya çıkan yeni bir patent şirketin bu alanda çalışmalar yaptığını doğruladı.

Apple yeni kablosuz şarj teknolojisi

Apple tarafından geliştirilen yeni şarj sistemi cihazların ekranlarında yaşanabilecek çizilme veya çatlama gibi problemleri engelliyor. Yani şarj işlemi esnasında cihazların sürtünmeden dolayı çizik ve kırılma gibi problemler yaşaması engellenecek. Bunun için bir ters kablosuz şarj aparatı kullanılacak.

Apple yeni kablosuz şarj

ABD’li teknoloji devi yeni kablosuz şarj teknolojisinde tüm ekosistemi işin içerisine dahil etmek istiyor. Mesela MacBook kapağı kapalıyken bile şarj edilebilecek. Bu şarj pedleri sayesinde ekranların veya kasaların tamamı kapalı olduğunda bile şarj mümkün olacak. Ayrıca herhangi bir sürtünme olmayacağı için çizilme veya kırılmanın önüne geçilecek.

Apple, dijital kimlik kartlarının çıkışını 2022’ye erteledi

Yeni Apple patentine baktığımızda gelecek yıllar için bu teknolojinin ümit verdiğini söyleyebiliriz. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda Apple bu teknolojiyi kullanıcılarla paylaşacak. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.