Microsoft metaverse çalışmalarına başladı: Ortalık fena kızışıyor

Metaverse uzmanlar tarafından yorumlandı

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Microsoft metaverse çalışmalarına şimdiden başladı. Sektörün çok kızgın bir rekabete sahip olacağını söyleyebiliriz.

Microsoft metaverse çalışmalarına odaklandığını bugüne kadar hiç açıklamamıştı. Şirket özellikle büyüme verilerine ve kazancına önem veriyordu. Genel olarak bakıldığında son derece iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Kimileri şirketi geleneksel olmakla suçluyordu. Ancak metaverse alanında yapılan yatırım açıklaması bu fikri değiştirdi.

Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından yapılan açıklamalarda bu alanda büyük bir fırsat olduğu ifade edildi. Metaverse için internetin yeni dalgası tanımlaması yapıldı. Böylece teknoloji devinin aslında bu sektörde çok büyük bir etki yaratmak istediği anlaşılıyor. Zaten yapılan açıklamalarda fırsatların büyük olduğu ifade edildi.

Microsoft metaverse çalışmalarına hız verecek

Metaverse ile ilgili çalışmalara ağırlık veren Microsoft, Azure yatırımlarını artırıyor. Bulut depolama şimdilerde büyük bir öneme sahip. Dijitalleşmede özellikle Azure olmazsa olmaz hizmetlerden birisi olarak görülüyor. Eğer bu alanda yeterli oranda yatırım yapılamazsa bulut sistemleri çökebilir.

Microsoft metaverse çalışmalarına

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda VR ve AR gözlükleri ile ilgili hololens vurgusu yapıldı. Metaverse ile birlikte hololens kullanımının büyük oranda artacağı ifade edildi. Ancak şirket bu tür cihazları şimdilik daha çok kurumsal firmalara gönderiyor. Ayrıca ABD ordusu hololens ekipmanlarından yararlanıyor.

Microsoft sonunda orijinal Surface Duo’yu Android 11’e güncelliyor

Microsoft metaverse çalışmalarına devam ederken Activision Blizzard ile ilgili gelişmeler büyük yankı uyandırmıştı. Microsoft tarafından bu şirketin satın alınması aslında bir amaca hizmet ediyor. Yapılan açıklamalarda metaverse için yapı taşları olacağı söylendi. Önümüzdeki aylar fazlasıyla hareketli geçecek.