Metaverse ile Güney Kore gezisi yapmaya hazır olun: Sanal dünya yeniden şekilleniyor

Metaverse uzmanlar tarafından yorumlandı

Metaverse ile Güney Kore gezisi yapmak mümkün olacak. Böylece gerçek dünya ile sanal dünyanın neredeyse birbirine karışacağını söyleyebiliriz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Geçtiğimiz yıllarda birisi Metaverse ile Güney Kore gezisi yapmanın mümkün olduğunu söyleseydi bu bize pek inandırıcı gelmezdi. Ancak Facebook tarafından büyük bir yatırım yapılan bu alan fazlasıyla değerleniyor. Şimdilerde sanal turlar ile şehir gezmek bile mümkün olacak.

Güney Kore’nin başkenti Seul bu alanda öncü olacak gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde birçok kişi tarafından merak edilen sanal gerçeklik projesi Metaverse ile bu şehri gezmek mümkün. Hatta şehirde bazı kamu hizmetleri ve kültürel etkinliklerden yararlanabilirsiniz.

Metaverse ile Güney Kore gezisi oldukça kolay

Kullanıcılar yeni sanal gerçeklik sistemleri sayesinde sanal belediye binasını ziyaret edebilecek. Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon tarafından yapılan açıklamalarda kentin küresel bir cazibe merkezi haline getirilmek istendiği söylendi. Elbette burada amaç şehri sanal gerçeklik ile doyasıya gezdirebilmek.

Metaverse ile Güney Kore

Yaklaşık olarak 10 yılı kapsayan bir planın parçası olan bu proje ne yazık ki hemen hayata geçmeyecek. Öncelikle 3,3 milyon dolar civarında yatırım yapılması gerekiyor. Ayrıca tam halinin hazır olması için en az 2026 yılı hedef gösteriliyor. 2023 yılında ise sanal kamu hizmetlerini kapsayan Metaverse 120 Center kullanıma sunuluyor. Metaverse ile Güney Kore gezisi tüm bu nedenlerden dolayı beklenenden daha fazla dikkat çekecek diyebiliriz.

Apple metaverse hakkında neler düşünüyor?

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar kadar yaygın bir şekilde kullanılmayan Metaverse biraz pahalı. Bu nedenle ilk etapta çok fazla ziyaretçi gelmeyebilir. Ancak ilerleyen dönemlerde ziyaretçi sayısının büyük oranda artacağı tahmin ediliyor. Peki siz yaşanan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz?