Akaryakıt fiyatlarına 2022 ayarı: 13 TL’ye yaklaştı

benzin

Akaryakıt fiyatlarına 2022 ayarı çekildi. Bu yeni zamlar ile birlikte akaryakıt fiyatları 13 TL seviyelerine kadar ulaşmak üzere. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Sürekli olarak artan akaryakıt fiyatlarına 2022 ayarı çekiliyor. Bu yeni zamlar artık akaryakıt almayı çok zor hale getirdi. 31 Aralık 2021 tarihinden itibaren 68 kuruş zam yapılacağı ve bunun pompaya yansıyacağı söylendi. Şimdi ise 2022 yılının ilk gününde bir zam daha yapılacağı ifade ediliyor.

Bu yeni zam enerji petrol gaz ikmal istasyonları işveren sendikası tarafından duyuruldu. Yapılan duyuru ile birlikte vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren benzine 0,61 TL daha zam yapıldı. Böylece fiyat 2 ay öncesi ile kıyaslandığında çok sert bir şekilde yükselmiş oldu.

Akaryakıt fiyatlarına 2022 zammı

Akaryakıt fiyatları ile ilgili gelen bu zam haberlerine baktığımızda karşımıza net bir tablo çıkıyor. Mesela motorin 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 1,29 TL daha pahalı oldu. Aynı şekilde LPG 0,78 TL daha pahalı. Benzin ise yukarıda belirttiğimiz üzere 0,61 TL zam aldı.

Akaryakıt fiyatlarına 2022

Tüm bu gelen zamlar ile birlikte benzin ve motorin fiyatları neredeyse 13 TL oldu. Muhtemelen önümüzdeki aylarda yapılacak yeni zamlar ile birlikte fiyatlar kesin olarak 13 TL seviyesine ulaşacak. Bu durum sadece akaryakıt sektörünü etkilemiyor. Aynı zamanda akaryakıt ile yapılan işlerin tamamını da zamlı haline geliyor.

Elektrikli otomobil çalışmaları geri dönülemez noktaya geldi: Benzinli araçlara elveda

Mesela gıda toptancıları ürünlerini marketlere taşımak için büyük kamyonlara ihtiyaç duyuyor. Akaryakıt fiyatı artınca doğal olarak nakliye maliyeti artıyor. Böylece market fiyatları da artış gösteriyor. Kısacası akaryakıt zamları tüm sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.