TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını hızlandırıyor: Yeni projeler

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını büyük ölçüde hızlandırma kararı aldı. Özellikle son dönemlerde şirketin bu alanda çok ciddi çalışmalar yaptığını görüyoruz.

TikTok sanal gerçeklik araştırmalarını büyütüyor. Büyük bir çıkış yakalamayı başaran en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan TikTok gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Kullanıcı yelpazesini her geçen gün genişleten bu platform yeni yatırımlarla isminden sürekli bahsettirmeyi başarıyor.

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara baktığımızda TikTok sanal gerçeklik alanında çok daha önemli bir yer edinmek istiyor. Bunun için Pico yatırımlarını büyük oranda arttırma kararı aldı. Sanal gerçeklik dünyasına giriş yapacağı çok daha önceden bilinen bu platform işlemleri hızlandırıyor.

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını artırıyor

Sanal gerçeklik denilince genelde akıllara metaverse gibi platformlar geliyor. Geçtiğimiz yıl VR kulaklık üreticisi olarak bilinen Pico, ByteDance tarafından satın alınmıştı. Konuyla ilgili yayınlanan yeni raporlara baktığımızda şirket bu sektöre çok ciddi paralar yatıracak.

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

ABD içerisinde özellikle son yıllarda bazı alanlarda güçlü yatırımların yapıldığını görüyoruz. Metaverse bu konuda fazlasıyla ön planda. Hatta işe alımlar büyük oranda sanal gerçeklik üzerinden bile yapılabiliyor. TikTok işte tam da bu konuda ABD başta olmak üzere diğer birçok ülkede rekabet etmek istiyor.

Sanal gerçeklik günümüzün ayrılmaz bir parçası

Herhangi bir şirket eğer başarılı olmak istiyorsa mutlaka sanal gerçeklik alanında çalışma yapmak zorunda. Bu durumun farkında olan sosyal medya devi benzer sistemlere yer veriyor. Metaverse terimleri ile birlikte şirketin çok daha fazla ön planda olacağını görüyoruz.

TikTok, yeni ekran süresi kontrolleri ekliyor

VR alanında önemli yeniliklere imza atmak isteyen TikTok, film ve oyun gibi alanlara yönelecek. Bu alanları sanal gerçeklik üzerinden kullanıcılarla buluşturacak. Peki siz sosyal medya devi tarafından tasarlanan bu yeni çalışma için ne düşünüyorsunuz?