Meta yeni VR gözlüğünün laptopların yerini almasını istiyor

MetaVerse

VR ve AR gözlüklerine önemli yatırımlar yapan Meta, VR gözlüklerinin zamanla laptopların yerini alacağına inanıyor.

Bildiğiniz gibi Meta, ya da eski adıyla Facebook, gelecek planlarını Metaverse hayalini gerçeğe dönüştürme planı etrafında şekillendiriyor. Bu alana büyük yatırımlar yapan şirket, bu sanal dünyayı gerçeğe dönüştürebilmek için gelişmiş VR (sanal gerçeklik) gözlükleri hazırlıyor. Ancak şirket bu VR gözlüklerini sadece Metaverse’e girme araçları olarak görmüyor. Bir gün bu gözlüklerin laptopların yerini alacağına inanıyor.

Hatırlayacağınız üzere şirketin yeni VR ve AR gözlükleri hazırladığı haberini geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Bu gözlüklerden şimdilik Project Cambria adıyla anılan model hakkında konuşan Mark Zuckerberg, bu gözlüklerin zamanla laptopların yerini alacağını söyledi.

meta

Zuckerberg’e göre bu gözlükler şimdilik geniş kitlelere ulaşmamış olsa da, yeni modellerin çıkmasıyla birlikte bir anda yaygın hale gelecek. Zuckerberg bu gözlüklerin piyasaya sürülmesinin ardından bu pazarın hızla büyüyeceğine inanıyor. Zuckerberg, buradan yola çıkarak 2030’ların şirket için son derece parlak dönemler olacağını ileri sürüyor.

Ancak VR gözlüklerine önemli yatırımlar yapan tek şirket Meta değil. Bu yüzden şirketin yeni gözlüklerini çıkardığında başta Microsoft olmak üzere önemli rakiplerle yarışması gerekecek. Zuckerberg VR gözlüklerin bir gün çok daha yaygın hale geleceği öngörüsünden haklı çıksa da, şirketinin bu alana öncülük edeceği iddiasını yerine getirebilmesi için öncelikle rakiplerini geride bırakmayı başarması gerekecek. Geleceği parlak görünen VR pazarının nasıl şekilleneceğini bekleyip göreceğiz.

Amazon Prime Day 2022 ne zaman?