Apple VR başlığını yılın ilk yarısında tanıtabilir

Apple VR/AR Reality One

Merakla beklenen Apple VR/AR gözlüğünün çıkışı haziran ayında düzenlenecek WWDC 23’ten önce gerçekleşebilir.

MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) cihazlarına olan ilgi artmış durumda. Çünkü MetaVerse’ün hayata geçirilmesi ile birlikte bu cihazların akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının yeni itici gücü haline gelmesi bekleniyor. Bu yüzden teknoloji devleri bu alana önemli yatırımlar yapıyor.

VR/AR gözlüklerine yatırım yapan bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple. Apple’ın VR/AR başlığı üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip olacak bu başlığın 2023 bitmeden raflardaki yerini alacağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Ancak henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı. Neyse ki gelen son bilgiler sayesinde bu başlığın çıkış tarihi hakkında artık daha net bir fikre sahibiz.

Apple VR gözlüğü

Bloomberg’den Mark Gurman tarafından paylaşılan son bilgilere göre Apple VR/AR başlığı, WWDC 2023 etkinliğinden önce tanıtılmış olacak. Bildiğiniz gibi Apple’ın yeni ürünlerini ve yazılımlarını görücüye çıkardığı WWDC 2023 haziran ayında gerçekleşecek. Bu da merakla beklenen VR/AR başlığının haziran ayından önce, yani yılın ilk yarısında tanıtılacağını gösteriyor.

Hatırlarsanız daha önce gelen bilgilerde çıkış tarihi için 2023’ün ilk çeyreğine işaret ediliyordu. Ancak daha sonra Apple içinden gelen sızıntılar, test aşamasında yaşanan bir yazılım sorunu sebebiyle çıkışın gecikebileceğini ortaya çıkardı. Bu son sızıntının ardından VR/AR başlığının çıkış tarihi soru işareti haline geldi. Ancak bugün Mark Gurman tarafından paylaşılan bilgiler gösteriyor ki Apple VR/AR başlığının çıkışı ilk çeyrekte gerçekleşmese dahi haziran ayından önce gerçekleşmiş olacak.

HTC yeni VR başlığı Vive XR Elite’i tanıttı