Apple sanal gerçeklik gözlükleri ne zaman gelecek? Büyük iddialar var!

ARM MacBook

Herkesin büyük bir merakla beklediği Apple sanal gerçeklik gözlükleri uzun süredir bekleniyor. Konu ile alakalı yeni iddialar var. İşte merak edilen tüm detaylar.

Apple sanal gerçeklik gözlükleri hem teknoloji şirketlerinin hem de diğer birçok firmanın ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Bildiğiniz üzere Facebook bile şu anda bu teknoloji ile yakından ilgileniyor. Bu nedenle hem VR hem de AR yakın gözlem altında.

Günlük hayatımıza çok kolay bir şekilde entegre edilme imkanları bulunan bu tür teknolojiler, gerçeklik oranını üst düzeylere çıkarıyor. Fakat fiyatları konusunda ne yazık ki pek olumlu konuşulmuyor.

Apple tarih bakımından sürpriz yapabilir

ABD merkezli teknoloji devi Apple beklenenden çok daha hızlı cihaz çıkarmayı planlıyor. Hem VR hem de AR modelleri eğer bir aksilik ortaya çıkmazsa 2022 yılında satışa sunulabilir. Bu teknoloji ne yazık ki Apple tarafından henüz kullanılmıyordu.

Apple sanal gerçeklik gözlükleri
Normalde şirket dünya genelinde kabul gören teknolojilere yatırım yapıyor. Bir süre bekledikten sonra eğer iyi bir popülerlik kazanacağını düşünürse o teknolojiye yatırım yapıyor. Artırılmış ve sanal gerçeklik gözlükleri ile ilgili de yine benzer bir hikaye ortaya çıktı. Fakat Apple bu konuda biraz uzun bekledi.

dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Facebook bile hatırlayacağınız üzere benzer yatırımlar yapmıştı. Hatta şirket bunu bir gözlük ürünü olarak satışa sundu. Apple ise 2022 yılının sonlarına doğru bu cihazları satışa sunulabilir. Şirketin ayrıca elektrikli araçlar projesini de yine benzer tarihlerde açıklaması bekleniyor.

Apple elektrikli otomobil için Kia ile anlaştı

Peki sizce Apple bu teknoloji için geç kaldı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.