Meta’nın VR Departmanı Büyük Sorunlarla Boğuşuyor

Meta, Quest için önerilen yaşı 13'ten 10'a düşürdü

Meta’nın son dört yılda 50 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı VR departmanının yanlış yönetim yüzünden ciddi sorunlarla boğuştuğu konuşuluyor.

Meta (eski adıyla Facebook), VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) alanına en çok yatırım yapan şirketlerin başında geliyor. Şirketin sadece son dört yılda bu alana 50 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı söyleniyor. Ancak bugün geldiğimiz noktada bu devasa yatırımın karşılığını verecek ürünler karşımızda yok. Meta Quest VR başlıkları piyasadaki en iyi VR başlıkları arasında yer alıyor olsa da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmış değil. Bu yüzden şirket bu pazardan kayda değer bir gelir elde edemiyor. Bu yüzden halihazırda baskı altında olan VR departmanı, bu da yetmezmiş gibi bir de iç sorunlarla boğuşuyor. Gelen son haberler, şirketin VR departmanın tam bir kargaşa içinde olduğunu gösteriyor.

Meta Quest 3

Şirket için paylaşılan bilgilere göre Meta’nın VR departmanı bir süredir ciddi sorunlarla boğuşuyor. Burada ciddi bir yönetim sıkıntısı olduğunu söyleyen kaynaklar, yıllardır bu departmanda sürekli yönetici değişikliğini olduğunu, dahası işin başına deneyimsiz isimlerin getirildiğini söylüyor. Bu da departmanın belirli bir hedef doğrultusunda ilerleme kaydetmesini zorlaştırıyor. Yönetim değiştikçe planlar da değişiyor ve çoğu zaman yapılan yatırımlar karşılıksız kalıyor. Şirketin 50 milyar dolar harcadığı bu alanda hala rakiplerine kayda değer bir fark atamamış olması da buna bağlanıyor.

Öte yandan yapay zeka alanında yaşanan patlama da VR departmanının geleceğine dair soru işaretleri yaratıyor. Çünkü Meta son aylarda yapay zeka alanına da önemli yatırımlar yapıyor. Şirketin şu anda kayda değer bir finansal getirisi olmayan bu iki alana aynı anda büyük yatırımlar yapması zor görünüyor. Şu anda yapay zeka önceliği almış gibi göründüğü için VR departmanına yatırımın kısılabileceği konuşuluyor. Bu da halihazırda kargaşa içinde olan departmanı daha da büyük problemlerin beklediğini gösteriyor.

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor