Apple VR/AR gözlüğü ocak ayında tanıtılacak

Apple VR gözlüğü

Uzun süredir gündemde olan Apple VR/AR gözlüğünün nihayet 2023’ün ocak ayında tanıtılacağı söyleniyor.

MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) cihazlarına olan ilgi artmış durumda. Çünkü MetaVerse’ün hayata geçirilmesi ile birlikte bu cihazların akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının yeni itici gücü haline geleceği öngörülüyor. Bu yüzden teknoloji devleri bu alanda üstünlük sağlamak için önemli yatırımlar yapıyor.

VR gözlüklerine yatırım yapan bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple. Apple’ın VR/AR başlığı üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip olacağını söylenen bu gözlüğün bu yıl bitmeden çıkabileceği konuşuluyordu. Ancak son dönemde gelen bilgilerle birlikte gözlüğün çıkışının 2023’e kalma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştı. Bugün o bilgilere bir yenisi daha eklenirken, Apple VR/AR cihazını tam olarak ne zaman görebileceğimiz hakkında da daha iyi bir fikre sahip olduk.

apple vr scaled

Apple’ın stratejileri konusunda güvenilir analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo’ya göre Apple VR/AR gözlüğünü 2023’ün ocak ayında tanıtacak. Kuo’ya göre bu VR/AR başlığı Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en komplike cihaz olacak. Kuo, Meta gibi bu alanda iddialı olmayı amaçlayan şirketlerin Apple’ın VR/AR gözlüğünü taklit ederek bu alanda etkili olmaya çalışmak zorunda kalacak.

Çünkü eğer Apple VR gözlüğünü 2023’ün ocak ayında tanıtır ve kısa süre sonra da satışa sunarsa bu alanda Meta’dan daha hızlı davranarak ilk yeni nesil gözlüğü satışa çıkarmış olacak. Halihazırda Quest gibi VR gözlükleri var elbette ama hem Apple’ın hem de Meta’nın üzerinde çalıştığı yeni gözlüklerin sundukları yeniliklerle bunlardan ayrı bir yerde, yeni nesil gözlükler olarak duracağı tahmin ediliyor. Bu yüzden buna yeni bir alanın ilk ürünleri olarak bile bakılabilir.

Google yapay zekanın tuttuğu avukat korkup kaçtı