CoD Vanguard hile kodlarını tespit edecek

Activision Call of Duty Vanguard

Call of Duty geliştiricileri oyuncuların hile yaparak rakiplerini görmelerini engelleyici önlemler alıyor.

CoD Vanguard hile kodlarını tespit edecek. Eurogamers da geçen açıklamalarda, hile yapan oyuncuları engellemeye yönelik yaratıcı çözümler üzerinde çalışan Call of Duty’nin, Activision’un çekirdek seviyesindeki RICOCHET hile önleme sistemini Call of Duty Vanguard’a uyarladığı ve hilecileri “gizleyerek” cezalandıracağı belirtiliyor. Alınan önlemler ile hile yapan oyuncular kendilerine mermi gelene kadar rakiplerini göremez ve duyamaz hale gelecekler. Bu şekilde oyunda ciddi bir şekilde dezavantajlı duruma düşecek olan hilecilerin oyunu terk etmeleri öngörülüyor.

CoD Vanguard hile

Alınan önlemin bir başka yönü daha var. Hileyi cezalandıran gizleme önlemi ile hile yapan oyuncuların rakiplerine ciddi hasar vermelerini önleyen, hamlelerinin etkisini azaltıcı çözümler de bulunuyor. Buna ek olarak hile yapması sebebiyle yasaklanan bütün oyuncuların skor tablosundan çıkarılması söz konusu ediliyor. Yasaklamalar ile en son 54.000 hesabın çökertildiği bildiriliyor.

CoD Vanguard hile

CoD Vanguard hile kodlarını tespit edecek

RICOCHET mulitiplayera sadece Warzone ile 2021’de ulaştı. Valorant’taki hile karşıtı önlemlerin aksine “Call of Duty” oyunları için çekirdek düzeyindeki sürücü sadece bu oyunlar çalışırken etkin. Bu durumun teorik olarak diğer yazılımlarla yaşanabilecek güvenlik açıklarını ve diğer potansiyel sorunları minimize etmesi bekleniyor.

CoD Vanguard hile

Tabii ki gizleme gibi söz konusu hile önleyici adımların tamamen işe yaraması da garantili değil. Ancak hile yapanların tespit edilerek başarılı olmalarını zorlaştırıcı önlemlerin yine de kararlı bir şekilde hile yapmayı seçen kişiler haricindeki kişilerin hile yapmaktan caymalarını sağlayarak oyunculara adil bir oyun ortamı sunması açısından önemli bir adım olduğunu söylemek gerekir.

Blizzard, ilk Warcraft mobil oyununu 3 Mayıs’ta tanıtacak