Apple VR başlığının çıkışı 2023’e kalabilir

apple vr scaled

WWDC 2022’de tanıtılabileceği konuşulan Apple VR başlığının bu etkinlikte tanıtılmayacağı, 2023’te çıkacağı söyleniyor.

MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) cihazlarına olan ilgi artmış durumda. Çünkü MetaVerse’ün hayata geçirilmesi ve istenen seviyeye ulaşması için VR cihazların daha da gelişmesi ve yaygın hale gelmesi gerekiyor. Bu yüzden de başta Meta (eski adıyla Facebook) olmak üzere pek çok şirket VR ve AR cihazları geliştiriyor.

VR gözlüklerine yatırım yapan bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple. Apple’ın VR/AR başlığı üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip bu gözlük, kısa süre önce de Apple tarafından alınan bir markayla gün yüzüne çıkmıştı. Apple’ın RealityOS markasının haklarını alması, RealityOS sistemini kullanacak VR başlığını bu yıl çıkarabileceğini düşündürdü. Ancak şirkete yayın kaynaklar, hazırlık aşamasındaki Apple VR/AR başlığının bu yıl çıkmayacağını söylüyor.

Apple VR

Bildiğiniz gibi Apple’ın yeni projelerinin bir kısmını tanıtacağı, özellikle de yazılım tarafındaki yenilikleri duyuracağı WWDC 2022, 6 Haziran’da düzenlenecek. İşte Apple’ın yeni VR cihazını da bu etkinlikte tanıtabileceği ya da en azından resmi olarak duyurabileceği konuşuluyordu. Ancak şirkete yakın kaynaklara göre şirket VR başlığını bu etkinlikte tanıtmayı düşünmüyor. Ayrıca başlığın bu yıl çıkması da beklenmiyor. Bu kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple VR/AR başlığının çıkışı önümüzdeki yıla kalacak.

ABD süperbilgisayar alanında liderliği geri aldı