Marvel yeni film ve dizilerini erteliyor

Marvel yapımları tamamen değişecek

Son dönemde istediği sonuçları alamayan Marvel, yeni film ve dizilerini erteliyor. The Marvels filminin yanı sıra Echo ve Ironheart dizileri de ileri tarihlere ertelendi.

Marvel filmleri uzun yıllardır gişeyi domine ediyor ve yakın gelecekte de domine etmeye devam edecek gibi duruyor. Ancak bu durum stüdyo için işlerin güllük gülistanlık gittiği anlamına gelmiyor. Aksine Marvel son dönemde oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Avengers: Endgame ile birlikte ilk Iron Man filminden beri süre gelen on bir yıllık dev bir macerayı tamamlayan stüdyo, Iron Man ve Captain America gibi sembol kahramanlarını geride bıraktıktan sonra kurmaya çalıştığı bu yeni dönemde istediği sonuçları alamıyor. She-Hulk, Ms. Marvel, Hawkeye gibi Disney+ dizilerinin beklentilerin altında kalması yetmezmiş gibi, son dönemde çıkan filmler de eskisi kadar iyi sonuçlar almıyor.

Son birkaç yıl içinde çıkan Thor: Love and Thunder, Black Widow ve Eternals gibi filmler, hem gişede beklentilerin altında kalmalarıyla hem de ne eleştirmenleri ne de izleyicileri memnun edebilmeleriyle hayal kırıklığına dönüşmüş durumda. Stüdyo da bu durumun farkında olsa gerek ki yol haritasında önemli değişiklikler yapıyor.

echo

Henüz stüdyo tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da kulislerde konuşulanlar, Marvel’ın son yıllarda çok fazla içerik çıkardığına kanaat getirdiği yönünde. Bu yüzden stüdyonun önümüzdeki yıllarda çıkardığı film ve dizi sayısını düşürmesi bekleniyor ki özellikle Disney+ için yapılan diziler konusunda çok daha seçici davranılacağı söyleniyor. Bundan olsa gerek ki stüdyo bu hafta yeni film ve dizilerinden bazılarını erteledi.

18 Temmuz 2023’te vizyona girmesi beklenen The Marvels filmi, 10 Kasım 2023’e ertelenirken; normalde 2023 bitmeden Disney+’ta izleyicilerle buluşması planlanan Echo ve Ironheart dizilerinin de 2024’e ertelendiği bilgisi güvenilir kaynaklar tarafından internete sızdırıldı. Görünen o ki stüdyo gerçekten de 2023’ten itibaren bir yıl içinde yayınladığı içerik sayısında azaltmaya gidiyor. Bu strateji değişikliğinin nasıl sonuç vereceğini bekleyip göreceğiz.

Apple da kendi ChatGPT’sini geliştirebilir