Marvel’ın yüzü gülmüyor; The Marvels da beğenilmedi

The Marvels

Marvel’ın düşüşü sürüyor. Son dönemde çıkan işleri hayal kırıklığı yaratan Marvel’ın bu hafta vizyona giren yeni filmi The Marvels da beğenilmedi.

Bildiğiniz gibi yıllardır gişeyi Marvel filmleri domine ediyordu. Bu durum yakın zamanda da değişecek gibi durmuyordu. Ancak ne olduysa oldu ve stüdyo için işler bir anda ters gitmeye başladı. Avengers: Endgame ile sinematik evreninde bir devri kapatan stüdyo, Iron Man ve Captain America gibi sembol kahramanlarının yokluğunda tökezledi. Guardians of the Galaxy Vol. 3 gibi bir iki istisnayı saymazsak son dönemde çıkan Marvel filmleri de dizileri de hayal kırıklığı yarattı.

Üst üste gelen bu hayal kırıklıkları, seyircinin Marvel filmlerine olan güvenini de sarstı. Bu da gişe rakamlarına yansıdı. Artık seyirciler Marvel filmlerine gözü kapalı gitmiyor. Filmin nasıl yorumlar aldığını bekleyip görmek istiyor. Bu yüzden artık Marvel filmlerinin başarılı olmak için iyi yorumlar almaya ihtiyacı var. Ancak bu da eskisi kadar kolay değil. Çünkü Marvel büyüsünü kaybetmiş gibi görünüyor. Üst üste hayal kırıklığı yaratan işler çıkaran Marvel’ın bu hafta vizyona giren yeni filmi The Marvels da beğenilmedi.

the marvels 2

Rotten Tomatoes’ta bugün itibarıyla 61 puanda olan The Marvels, Marvel Sinematik Evreni’nin bugüne kadar en düşük not alan filmlerinden birisi. Dahası filme negatif not veren eleştirmenlerin filmi adeta yerden yere vurması. Öte yandan filme pozitif not verenler ise daha çok “film iyi değil ama keyifli” noktasında. Yani anlayacağınız Rotten Tomatoes’taki yüzde 61 bile aslında filmi olduğundan iyi gösteriyor olabilir.

The Marvels filminde, Marvel Sinematik Evreni’nin Captain Marvel’ı olan Carol Danvers (Brie Larson)’ın yanı sıra Disney+’ta kendi dizisi olan Ms. Marvel ve çizgi romanlarda Captain Marvel olarak yer alan bir diğer karakter olan Monica Rambeau bir araya geliyor. Carol Denvers, Kamala Khan ve Monica Rambeau’nun gücünün kaynağı olan kozmik güçte ortaya çıkan bir aksaklık, üç karakterin güçlerini kullandığında birbirleriyle yer değiştirmesine sebep oluyor. Bu da üç karakterin hayatlarının iç içe geçmesine sebep oluyor.

GTA 6 resmen duyuruldu; ilk fragman da yolda