Terra kurucusu Do Kwon’a hapis cezası kapıda

LUNC kritik teklife

Terra Luna kripto paralarının yaratıcısı olan Do Kwon için Güney Kore’den sonra ABD’de dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldı. Firari olan Kwon’a hapis cezası kapıda.

Hatırlarsanız 2021 yılında, zaten bir süredir düşüşte olan kripto para piyasası, Terra Luna çöküşüyle birlikte daha da büyük bir darbe yemişti. Binlerce yatırımcıya büyük zarara uğratan bu büyük çöküş sırasında 40 milyar dolara yakın kayıp yaşanırken, kripto para dünyası da hala toparlanamadığı bir yara aldı. Aradan geçen bir buçuk yılın ardından kripto para dünyası hala bu çöküşün etkilerini hissediyor olsa da bu çöküşün sorumluları şu ana kadar ciddi bir ceza almış değil.

Hatırlarsanız bu çöküşün yaşanmasının ardından Güney Kore’de Terra’nın kurucusu Do Kwon’a karşı bir soruşturma başlatılmış, ancak Kwon çok ülkeyi terk ettiği için sorgu için mahkemeye getirilememişti. Kwon inatla teslim olmayı reddedince, Interpol devreye girdi ve Kwon için kırmızı bültenle arama emri çıkartıldı. Ancak aradan aylar geçmiş olmasına rağmen Kwon hala bulunabilmiş değil.

terra luna

Güney Koreli yetkililer Interpol’ün Kwon’un yerini tespit edip otoritelere teslim etmesi için beklerken, Kwon’a bir darbe de ABD’den geldi. ABD Ticaret Komisyonu FCC, dolandırıcılık suçlamasıyla Do Kwon hakkında soruşturma başlattı. Bu da yakalandığı takdirde Kwon’un hapis cezasından kaçmasının imkansıza yakın olacağını gösteriyor. Çünkü Kwon Güney Kore’deki soruşturmada aklansa dahi bu kez de ABD’deki davada suçlu bulunarak cezaevinin yolunu tutabilir. Tabii bunların gerçekleşmesi için öncelikle Do Kwon’un yakalanması gerekiyor. Ancak şimdilik Interpol’ün arayışı sonuç vermiş değil.

Apple da kendi ChatGPT’sini geliştirebilir