Apple da kendi ChatGPT’sini geliştirebilir

ChatGPT

Apple’ın veri merkezlerine ciddi yatırımlar yapmaya başlaması, Amerikalı teknoloji devinin de ChatGPT benzeri bir uygulama çıkarmaya hazırlandığını düşündürüyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının yeni bir gündem maddesi var: Yapay zeka destekli arama motorları ve kişisel asistanlar. Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin gördüğü yoğun ilgi, neredeyse tüm teknoloji devlerini bu alana çekmiş durumda. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce Google kendi yapay zeka uygulaması Bard’ı tanıttı. OpenAI’ın bu pazarı ele geçirmesi halinde Microsoft rakiplerine karşı ciddi bir üstünlüğe sahip olacağı için Google ve Apple gibi şirketler alarm durumuna geçti.

Apple "şimdi al sonra öde" hayal kırıklığı yarattı

Apple şu ana kadar bu konuda büyük ölçüde sessiz kalmış olsa da teknoloji kulislerinde Apple’ın da çok yakında bu alanda adından söz ettireceğine işaret ediyor. Bildiğiniz gibi Apple yapay zeka alanına yabancı değil. Şirketin akıllı asistanı Siri de yapay zekadan destek alıyor ki zaten Siri’yi ChatGPT benzeri uygulamaların öncülerinden olarak görebiliriz. Ama Apple, Siri’nin mevcut versiyonuyla yetinmeyip, bugünkü yapay zeka programlarıyla aşık atacağı yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Bu en önemli göstergelerinden biri, şirketin enerji ve işlemci kapasitesini arttırmak için önemli yatırımlar yapmaya başlamış olması. Apple’ın veri merkezlerine böylesine büyük bir yatırım yapması, çok yakında enerji tüketimi açısından mevcut kaynaklarını zorlayacak bir uygulamayı kullanıcılarla buluşturacağını düşündürüyor. Bildiğiniz gibi bu tarz yapay zeka uygulamalarının kullanımı için ciddi bir işlemci gücü ve enerji kaynağı gerekiyor.

Galaxy S23 FE, 2023’ün ikinci yarısında gelebilir