Mark Zuckerberg, MetaVerse konusunda frene bastı

MetaVerse

Mark Zuckerberg, büyük umutlar bağladığı MetaVerse konusunda frene bastı; Şirketin önceliğinin yapay zeka olduğunu söyledi.

Bildiğiniz gibi Meta, bir süredir gelecek planlarını MetaVerse projesini hayata geçiren şirket olma hayali üzerine kuruyor. Öyle ki şirket adını bile Facebook’tan Meta’ya çevirdi. Bu sanal dünyayı hayata geçirmek için yürütülen çalışmalara öncülük eden Meta, bu amaç doğrultusunda VR gözlükleri gibi teknolojilere dev yatırımlar yapıyor. Özellikle Mark Zuckerberg, tüm umutlarını bu projeye bağlamış durumda.

Ancak Zuckerberg’in MetaVerse konusundaki bu hevesi, şirketin oldukça sıkıntılı bir sürece soktu. Tüm teknoloji dünyasını derinden etkileyen bir finansal kriz sırasında Meta’nın karşılığı olmayan bir alana milyarlarca dolar harcaması, şirketi finansal olarak epey yıprattı. Öyle ki şirketin oldukça sert bir kemer sıkma politikası uygulaması gerekti. Geçtiğimiz yılın sonunda 11 bin kişiyi işten çıkaran şirket, bu ay da 10 bin kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı.

Meta’nın Mark Zuckerberg’in MetaVerse hevesi yüzünden böylesine büyük sıkıntılar yaşaması, tahmin edebileceğiniz gibi yatırımcılar tarafından da hiç hoş karşılanmadı. Tüm bu baskılara rağmen uzun süre inadından vazgeçmeyen Mark Zuckerberg, sonunda gidişatın kötü olduğunu anlamış olacak ki MetaVerse konusunda frene bastı.

Milyarderler servetini hızlıca

10 bin kişinin daha işten çıkarılacağının duyurulmasının ardından şirketin stratejisini ve gelecek planlarını anlattığı bir metin yayınlayan Mark Zuckerberg, yaklaşık 2 bin kelimelik bu metinde, MetaVerse’ten sadece iki kez söz etti. Zuckerberg’in bir dönem dilinden düşürmediği bu projeyi bu kadar geri plana atması dikkatten kaçmadı.

Teknoloji dünyasındaki en yeni trende uyan Mark Zuckerberg, şirketin bundan sonra en büyük yatırımının yapay zeka teknolojilerine olacağını vurguladı. Şirket, her ürününe yapay zeka teknolojilerini entegre etmek için çalışmalara başlamış durumda. Şirketin gelecek planlarındaki bu ani değişim, Zuckerberg’in baskılara ve gitgide kötüleşen finansal tabloya daha fazla kayıtsız kalamadığını ve geri adım attığını gösteriyor.

TikTok ByteDance’ten ayrılabilir