Foxconn ilk defa AirPods üretecek

airpods

iPhone, iPad üretimi denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden biri Foxconn oluyor. Apple ile yıllardır iş birliği içinde olan Tayvanlı tedarikçi AirPods üretimi için düğmeye bastı. İlk defa teknoloji devinden kulaklık siparişi aldı. Üretim yeri Tayvan değil, Hindistan olacak. İşte detaylar…

Reuters’ın haberine göre Foxconn, AirPods üretecek. Tayvanlı tedarikçi kulaklık üretimini Hindistan’da kuracağı tesiste gerçekleştirecek. Bu durum Apple’ın üretimi Çin’den uzaklaştırma ve Hindistan’ı yeni üretim merkezi haline getirme planının bir parçası. Raporda tesisin Hindistan’ın güneyindeki Telangana eyaletine inşa edileceği belirtiliyor. Foxconn yeni üretim yeri için 200 milyon dolardan fazla yatırım yapacak. Tesisin inşaatı bu yılın 2. yarısı başlayacak ve en erken 2024 sonunda faaliyete geçecek.

Foxconn yetkililerinin, AirPods’a düşük kâr marjı nedeniyle en başta soğuk baktığı ve bu durumu aylarca kendi aralarında tartıştığı söyleniyor. Ancak Apple ile olan bağı güçlendirmek için sonunda üretim yapmayı kabul etmişler. Böylece Apple ve Foxconn arasında kulaklık tedariği için imzalar atılmış.

airpods

Reuters’ın raporunda Hindistan’da üretim yapılması talebinin Apple’dan geldiği ifade ediliyor. Foxconn’un Hindistan’daki yatırımları sadece Telangana’daki yeni tesisle sınırlı kalmayacak. Tayvanlı fason üreticinin akıllı telefon, elektrikli araç, yarı iletken üretmek için yatırımlarını artıracağı iddia ediliyor.

Foxconn’un şimdilik hangi AirPods modellerini tedarik edeceği belli değil. Fakat iPhone 15 ailesinde USB-C bağlantısının kullanılacağı biliniyor. AirPods ve diğer ürünlerde de Lightning yerine USB-C olacak. Bu durumu göz önüne alırsak, Foxconn’un USB-C portuna sahip yeni kulaklık modellerini üretmesi büyük olasılık.

Mark Zuckerberg, MetaVerse konusunda frene bastı