MetaVerse projesinin Meta’ya maliyeti her geçen gün artıyor

MetaVerse

Mark Zuckerberg önderliğindeki Meta, şu an için kayda değer bir gelir getirmeyen MetaVerse’e milyarlarca dolar harcamaya devam ediyor.

Meta, ya da eski adıyla Facebook, geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin son çeyrekteki geliri de kârı da Wall Street’in beklentilerinin üstünde çıkınca, bu durum şirketin hisselerine de yansıdı. Ancak Meta için ortaya çıkan bu olumlu tablo içinde bile göze batan bir eksi nokta vardı ki o da şirketin MetaVerse projesiydi.

Bildiğiniz gibi bir dönem dillerden düşmeyen MetaVerse hayaline öncülük eden isim Mark Zuckerberg. Bugün artık pek çok kişi ve şirket bu projeye eskisi kadar hevesle bakmıyor olsa bile Zuckerberg bu sevdadan vazgeçmiş değil. Bu projeyi öyle ya da böyle hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapan Zuckerberg, bu amaç doğrultusunda Meta’nın kaynaklarının önemli bir bölümünü bu projeye harcıyor. Şirketin, şu an için kayda değer bir gelir getiremeyen MetaVerse projelerine milyarlarca dolar harcaması, şirketin mali tablolarına da negatif yansıyor. Bu durum da yatırımcıların dikkatinden kaçmıyor.

MetaVerse

Meta tarafından paylaşılan veriler, şirketin sadece bu yıl MetaVerse projelerine 11.5 milyar dolar harcadığını, daha da harcamaya devam edeceğini gösteriyor. Buna karşın bu projelerden sorumlu olan Reality Labs departmanının geliri gitgide düşüyor. Reality Labs departmanı son çeyrekte Meta’ya 210 milyon dolar gelir getirdi. Milyarlarca dolar harcanan bir departman  için bu rakam endişe verici. Ancak buna rağmen Meta ve Mark Zuckerberg yakın gelecekte bu projeye para akıtmaktan vazgeçemeyecek gibi duruyor. En azından bu hafta yapılan açıklamalar bu yönde.

Microsoft değerine değer katıyor