Eski Facebook yöneticisi: “Mark Zuckerberg’in etrafı dalkavuk dolu”

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Meta’nın gidişatı hakkında konuşan eski Facebook yöneticisi, Mark Zuckerberg’in etrafını her fikrine evet diyen dalkavuklarla doldurduğunu söyledi.

Bildiğiniz gibi Meta, ya da eski adıyla Facebook, şu sıralar oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Tüm teknoloji dünyasını etkileyen ekonomik kriz, Meta’nın da belini bükmüş durumda. Ancak şirketin bundan daha büyük problemleri var çünkü şu sıralar finansal olarak Meta’yı zor duruma sokan tek faktör küresel kriz değil. Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in MetaVerse’ü hayata geçiren şirket olma takıntısı da şirkete milyarlarca dolarlık bir yük yüklüyor.

Zuckerberg liderliğindeki Meta’nın, şu ana kadar şirkete finansal bir getirisi olmayan MetaVerse projelerine şimdiden 15 milyar dolar harcadığı biliniyor. Bu rakamın önümüzdeki birkaç yıl içinde iki katına çıkacağı tahmin ediliyor ki bu dönemde de MetaVerse’ün şirkete kayda değer bir getirisi olmayacak. Haliyle bu durum şirketi finansal olarak oldukça zorluyor ve Zuckerberg’in yönetimine dair soru işaretleri doğuruyor.

Mark Zuckerberg metaverse planlarında zararlı çıktı

Mark Zuckerberg’in MetaVerse konusundaki bu ısrarının şirkette herkes tarafından paylaşılmadığı biliniyor. Ancak görünen o ki Zuckerberg’in çevresindeki yönetici ekibinde bu memnuniyetsizliği dile getirecek kimse bulunmuyor. En azından eski bir Facebook yöneticisine göre durum böyle.

Vanity Fair dergisine konuşan eski bir Facebook yöneticisi, Zuckerberg’in etrafının her söylediğine katılan dalkavuklarla çevrili olduğunu söyledi. Zuckerberg’in çevresini dalkavuklarla doldurduğunu söyleyen eski Facebook yöneticisi, eskiden Facebook’ta Zuckerberg’le konuşup fikrini değiştirebilecek kişiler olduğunu, ancak artık böyle birinden söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Ünlülerin Bored Ape’a yatırdığı para çöp oldu