Mark Zuckerberg Apple ile savaş halinde olduklarını açıkladı

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Mark Zuckerberg Apple ile aralarında büyük bir savaşın olduğunu açıkladı. Özellikle son dönemlerde bu savaşın iyice arttığını görüyoruz.

Mark Zuckerberg Apple ile rekabet etmeye devam ediyor. Aslına bakacak olursak bugüne kadar bu ikilinin çok ciddi bir rekabet içerisinde olduğunu tahmin etmek zor değildi. Fakat her iki şirketin farklı alanlarda hizmet verdiği biliniyor. Mesela Apple bir sosyal medya platformuna sahip değil. Aynı şekilde Meta şirketi akıllı telefon üretmiyor.

Mark Zuckerberg Apple

Her ne kadar bu ikili birbirinden fazlasıyla uzak gibi görünse bile aslında ortak çok fazla yönleri var. Her iki şirket internetin nereye doğru gideceğini belirlemek istiyor. Her iki şirketin bu konuda farklı fikirleri var. Mesela Meta daha açık bir internet ortamı istiyor. Apple ise böyle düşünmüyor.

Mark Zuckerberg Apple ile rekabeti kızıştırıyor

Dünyanın en ünlü girişimcileri içerisinde yer alan Mark Zuckerberg büyük bir rekabet içerisinde olduklarını belirtti. Apple ile yürüttükleri bu rekabetin Metaverse teknolojisi üzerinden de devam edeceğini söyledi. Aslına bakacak olursak kendisi de Apple’ın kısa bir süre içerisinde bu sektöre gireceğini biliyor.

Mark Zuckerberg Apple

Meta tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda şirketin Apple ile savaş halinde oldukları görülüyor. Mark Zuckerberg öncelikle bazı avantajlara sahip olduğunu belirtti. Ona göre Apple ürünleri çok pahalı olacak. Meta ise bunun yerine daha uygun fiyatlı ürünler piyasaya sunacak.

Apple kapalı bir ekosistem kurmaya devam edecek

Metaverse alanında da Apple kapalı bir sistem ile devam edecek. En azından tahminler bu yönde. Mark Zuckerberg kendilerinin böyle bir yol izlemeyeceğini belirtti. Ona göre Meta açık bir ekosistemi savunacak. Böylece Apple ile aralarında büyük bir fark oluşacak. Mark Zuckerberg Apple ile rekabetini bu yönden de artıracak.

Apple Pay nihayet iOS 16’ya beklenen özelliği sundu

Her iki şirket geleceği kendisi şekillendirmek istiyor. Ancak hangisinin bu konuda daha başarılı olacağını zaman gösterecek.