Meta çalışanları Mark Zuckerberg’e güvenmiyor

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Meta içinde yapılan yeni bir araştırma, çalışanların sadece yüzde 26’sının Mark Zuckerberg’e ve liderlik kabiliyetlerine güvendiğini ortaya çıkardı.

Bildiğiniz gibi Meta, ya da eski adıyla Facebook, şu sıralar oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Tüm teknoloji dünyasını etkileyen ekonomik kriz, Meta’nın da belini bükmüş durumda. Ancak şirketin bundan daha büyük problemleri var; çünkü şu sıralar finansal olarak Meta’yı zor duruma sokan tek faktör küresel kriz değil. Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in MetaVerse’ü hayata geçiren şirket olma takıntısı da şirkete milyarlarca dolarlık bir yük yüklüyor. Zuckerberg son dönemde MetaVerse konusunda frene başmış ve şirketi yapay zeka programları gibi yakın gelecekte getirisi daha yüksek olacak alanlara yöneltmiş olsa da bu durum şirket içindeki algısını değiştirmeye yetmemiş gibi görünüyor.

metaMeta, personeli haftada en az üç gün ofiste gitmek zorunda kalacak

The Washington Post’un haberine göre, geçtiğimiz ay Meta içinde yapılan bir araştırma, şirket çalışanlarının yalnızca yüzde 26’sının Mark Zuckerberg’e ve liderlik kabiliyetlerine güvendiğini gösteriyor. Bu da şirketteki her dört kişiden üçünün Zuckerberg’e güvenmediği anlamına geliyor ki bu da şirket için oldukça kötü bir tablo ortaya çıkarıyor.

Mark Zuckerberg’e güvenin bu kadar düşmüş olmasında toplu işten çıkarmaların önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Bildiğiniz gibi pek çok teknoloji ve internet şirketi gibi Meta da son aylarda binlerce kişiyi işten çıkardı. Bu durum hala şirkette çalışan insanların da işlerinin güvende olmadığını hissetmesine sebep oldu. Böyle bir ortamda suçlanacak başlıca isim ise Mark Zuckerberg oldu. Çünkü Zuckerberg’in MetaVerse ısrarı ve aldığı yanlış kararlar yüzünden şirketin büyük düşüş yaşaması, çalışanların işini tehlikeye girmesinin başlıca sebebi olarak görülüyor. Bu da Zuckerberg’e karşı yaklaşımı etkiliyor.

İlk açık dünya Star Wars oyunundan beklenen fragman geldi