Kripto para dünyasında yaşanan önemli gelişmeler (10 – 17 Ocak)

Kripto parada bir vurgun daha! 120 milyon dolarlık kripto para çalındı

Kripto para dünyasında geçtiğimiz hafta son derece hareketliydi. Özellikle bazı haberlerin negatif etki yarattığını görüyoruz. Peki geçen hafta dijital varlıklarda neler yaşandı?

Dünyanın en hareketli sektörlerinden bir tanesi olan kripto para dünyasında bazı ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerde genellikle Çin faktörü büyük bir öneme sahip. Eylül ayında kripto paralarla ilgili tüm faaliyetleri yasaklayan Çin yeni bir karar daha aldı. Bu karar ile birlikte madenciliğin ortadan kaldırılacağı söylendi.

Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Çin büyük bir dikkat çekmeyi başarıyor. Kripto para madenciliği ile ilgili ortadan kaldırılması gereken endüstriler ifadesini kullanması bir tedirginlik yarattı. Bu durum genel düşüşe adeta benzin döktü.

Kripto para dünyasında yaşananlar: Stabil coin ve JPMorgan tahmini

Bu haftanın en önemli konularından birisi de stabil coinler ile ilgiliydi. ABD’nin önde gelen bankaları USDF konsorsiyumu kurdu. Böylece tether platformuna büyük bir rakip geldi. Bu coin ile birlikte borsadaki işlemlere ek olarak fatura ödeme gibi aktiviteler yapılabilecek. Böylece dijital varlıkların hayatımızda daha fazla yer edinmesi sağlanacak.

Kripto para dünyasında

Yaşanan en önemli gelişmelerden bir diğeri ise JPMorgan tahminiydi. Bu kuruluş 2022 sonu Bitcoin fiyat tahmini olarak 75 bin doları ön plana çıkardı. Birçok kişi Bitcoin için yıl sonunda 100 bin dolar tahmini yapıyordu. Ancak JPMorgan tahminine baktığımız zaman onların geçersiz kaldığını görüyoruz.

Kripto paralarda boğa sezonu gelecek mi? Analistler açıkladı

Bu hafta belki de en kritik gelişme Tesla ile ilgili yaşandı. Elon Musk tarafından desteklenen Dogecoin artık yepyeni bir boyuta geçiyor. Bundan sonra kullanıcılar Tesla yan ürünlerini bu kripto para birimi ile alabilecek. Böylece dijital varlıklar ticarette gerçek zamanlı olarak kullanılacak. Bugüne kadar yaşanan en önemli gelişmelerden birisi buydu. Yeni haberler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.