Koronavirüsün çıkış yeri belli oldu: Yüzlerce kez evrim geçirdi

Koronavirüsten korunmak

Koronavirüsün çıkış yeri bilim insanları tarafından açıklandı. Özellikle son dönemlerde bu çok merak ediliyordu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Bilim insanları tarafından yapılan uzn çalışmalar sonucunda Koronavirüsün çıkış yeri belirlendi. Elbette bu daha çok teorilere dayanıyor. Bioscience Resource Project isimli şirkette üst düzey yetkililer bununla ilgili araştırmalara yer verdi. Araştırmalar sonucunda aslında durumun bilindiği gibi olmadığı ortaya çıktı.

Çin’in Yunnan isimli eyaletinde madende bazı işçiler yarasa dışkısı temizleme görevi ile işe alınmıştı. Bu 6 maden işçisi Covid-19 ile çok benzeyen bazı şikayetler belirtti. Bu şikayetler ilk etapta zatürre olarak tanımlandı. 6 madenciden 3 tanesi ne yazık ki yaşamını yitirdi.

Koronavirüsün çıkış yeri madenler olabilir

İnsan vücuduna alışması için son derece hızlı bir şekilde mutasyon geçirmesi gereken koronavirüs böylece şimdiki halini aldı. Şirketin icra direktörü Jonatham Latham tüm bunlara ek olarak bu virüsünün aslında insan bedeninde çok uzun bir süre kalacak şekilde evrim geçirdiğini açıkladı.

Koronavirüsün çıkış yeri

Wuhan içerisinde bu virüsün ilk olarak tespit edilmesi ise aslında araştırma süreci ile ilgili. Bu laboratuvarda yapılan araştırmalar sonucunda aslında virüsün başka bir tür olduğu ortaya çıktı. Böylece Covid-19 ile dünya ilk defa tanışmış oldu. Koronavirüsün çıkış yeri yavaş yavaş netleşti.

Koronavirüsten ölenlere tazminat ödenecek: Yeni karar alındı

2012 yılından bu yana evrim geçiren Covid-19 şimdiki hızlı bulaşıcı halini aldı. Özellikle son dönemlerde çok fazla mutasyon geçirmesi durumu biraz daha netleştiriyor. Peki sizce bu araştırmalar tamamen doğruluk payına sahip mi? Yorumlar bölümünden konu ile ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.