Uzmanlar aşırı spor yapmanın zararları hakkında uyardı

Uzmanlar aşırı spor yapmanın zararları hakkında uyardı

Spor yapmak sağlıklı bir yaşam için çok önemli olsa da uzmanlar aşırı sporun zararları hakkında uyardı. Düzenli bir yaşam için hareket etmek ve spor yapmanın önemli olduğu kadar aşırı spor da zarar veriyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz dönemlerde fazla kilolarıyla gündeme gelen Amerikalı şarkıcı Adele nasıl kilo verdiğini anlatmıştı. Günde bir kaç kez spor yapan şarkıcının spor rutinini oldukça zararlı bulan uzmanlar mevcut. 33 yaşındaki şarkıcı “günde iki üç kez” egzersiz yapmaya bağımlı geldiğini anlatmıştı. Verdiği röportajda spor bağımlılığından söz eden şarkıcının bu rutini uzmanlar tarafından eleştiri aldı.

Uzmanlar aşırı spor yapmanın zararları hakkında uyardı

Aşırı spor yapmanın kaslar, eklemler ve bağışıklık sistemi üzerinde zararı olduğunun altı çizildi. Her şeyin dengeli olması gerektiğini savunan uzmanlar aşırı spor yapanların kendilerine yarardan çok zarar verdiklerinin altını çiziyor. “Ortalama bir egzersiz rutini sürdürmek, sağlıklı yaşam tarzına götüren önemli bir bileşen. Ama günde iki ila üç kez çalışmak çok fazla” yorumunu yapan uzmanlar ayrıca “Egzersiz yaptığımızda kaslarımıza, kemiklerimize ve organlarımıza baskı uyguluyoruz. Ve vücudumuzun bu bölümlerine iyileşme şansı tanımazsak işlevleri bozulmaya başlayabilir.” ifadelerini kullandı. “Spor salonunda aşırıya kaçtığınızda vücudunuz ve kaslarınız zorlanır. Vücudunuz daha sonra kronik strese tepki olarak kortizol üretir. Ve yüksek kortizol seviyeleri bağışıklık sisteminin hastalıkları önleme yeteneğini baskılayabilir.” Bu nedenle kilo vermek uğruna vücudunuzu aşırı yormamak en sağlıklısı diyebiliriz.

Tesla tam otonom sürüş konusunda açıklama yaptı: İptal kararı geldi