Koronavirüsün zayıf noktası yakında bulunmuş olacak

Koronavirüsten en çok etkilenen sektör

Uzun bir süredir bulunmaya çalışılan Koronavirüsün zayıf noktası için, bilim insanları çok yakın olduklarını söyledi. Özellikle de daha önceki ilaçların çok yoğun bir şekilde kullanıldığını ifade eden bilim insanları, böylece koronavirüsün zayıf noktasını daha hızlı tespit edeceklerini söyledi.

Bilim insanlarının söylediği gibi Koronavirüs sadece tek bir tür değil. Onlarca türü bulunan bu virüs türünün şu anda bulaşanı COVİD-19 olarak biliniyor. Bu virüs türü çok hızlı bir şekilde yayılmasının yanı sıra aynı zamanda henüz zayıf noktası bulunamayanlar içerisinde yer alıyor. Bilim insanlarını en çok uğraştıran konu da işte bu.

Koronavirüsün zayıf noktası öncekilerle aynı olabilir

İlaç geliştirmek için bilimsel çalışmalar yürüten bilim insanlarının en çok üzerinde durduğu nokta ise daha önceki virüslerle çok ciddi bir benzerlik olması. Bu benzerlik sayesinde virüsün zayıf noktası çok rahat bir şekilde bulunabiliyor.

Koronavirüsün maskelerde kalma süresi yeni

Çalışmaları yürüten bilim ekibinden biyolog Meng Yuan, “Zayıf noktanın, genellikle virüsün içinde gizlendiğini ve yalnızca virüsün bu kısmının yapısını doğal enfeksiyonda olduğu gibi değiştirdiğini ortaya çıkardık. Elde ettiğimiz bulgular, virüsün ilaçlarla hedeflenebilecek bir bölgesinin olduğunu gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Galaxy S20 Ultra vs Google Pixel 4XL karşılaştırması!

Şimdilik görüldüğü kadarıyla bu yeni virüs türünün zayıf noktası bulunuyor ve bilim insanları bu noktaya saldırması için bir ilaç üretiyor. Eğer ilaç çalışmaları olumlu sonuçlanırsa, insanlarda da denenecek. Sizce bu virüs salgını için tedavi bulmak kolay olacak mı?