Koronavirüsten ölenlere tazminat ödenecek: Yeni karar alındı

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Koronavirüsten ölenlere tazminat gündeme bomba gibi düştü. Bugüne kadar ilk defa böyle bir karar alınıyor. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bugünlerde koronavirüsten ölenlere tazminat haberleri gündemde. Görünen o ki Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin en yakınına ödeme yapılacak. Tüm dünyada aşılama çalışmaları devam ederken işin hukuki boyutu ayrı bir önem taşıyor. Ne yazık ki bazı hükümetler işini doğru bir şekilde yapmadığı için birçok insanın ölmesine neden oldu.

Bu tür trajik tabloların ortaya çıktığı ülkelerden birisi de hiç şüphesiz Hindistan. Tüm dünya ülkeyi kaygı içerisinde izledi. Adeta insanlık trajedisi yaşanan Hindistan’da aşılama oranları şu sıralar büyük oranda arttı. Ancak iş işten geçti diyebiliriz. Birçok insan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüsten ölenlere tazminat hızlıca ödenecek

Hindistan vaka sayısı ve ölüm oranları bakımından çok ciddi seviyelerde. Şu anda bile salgının bitmediği ve yeniden artmaya başladığı ifade ediliyor. Her ne kadar en şiddetli günler geride kalmış olsa bile yine de Hindistan için yeniden bir trajedi tablosu ortaya çıkabilir.

Koronavirüsten ölenlere tazminat

Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından alınan bir karara göre Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin en yakınlarına ödeme yapılacak. Bu ödemeler 1 ay içerisinde onlara teslim edilecek. Yaklaşık olarak 674 dolar tazminat ödenmesi karara bağlandı. Koronavirüsten ölenlere tazminat ödemesi böylece kesinleşti.

Koronavirüs evrim sürecinin başında: BioNTech açıklama yaptı

Bu karar belki de diğer ülkeler için emsal niteliğinde olabilir. Özellikle vatandaşlarına gerekli hizmeti vermeyen hükümetler için bu tür kararlar alınabilir. Peki sizce Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına tazminat ödenmesi nasıl bir karar? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.