Koronavirüsün maskelerde kalma süresi ortaya çıktı

Koronavirüsün maskelerde kalma süresi

Uzun bir süredir tartışılan Koronavirüsün maskelerde kalma süresi sonunda kesinleşti. İşte herkesi tedirgin edebilecek haberimizin detayları.

Dünya genelinde çok büyük bir panik havası hakim ve Koronavirüsün maskelerde kalma süresi ayrı bir tedirginlik yaratacak gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere sokağa çıkma yasakları dünyanın neredeyse tamamında ilan edildi ve bu durum insanların psikolojik hallerinde de büyük bir değişikliğe neden oldu. Birçok kişi koronavirüsün yüzeylerde ne kadar kaldığını araştırmaya başladı.

Koronavirüs sanılandan daha tehlikeli olabilir

The Lancet dergisi ile yayınlanan bir makalede, bu yeni koronavirüsün cerrahi maskelerde 1 hafta kaldığı ortaya çıktı. Araştırmayı Hong Kong Üniversitesi üstlendi.

Koronavirüsün maskelerde kalma süresi yeni 1

Bilim insanları, koronavirüsün hangi yüzeylerde ne kadar süre hayatta kaldığına ayrıntılı olarak baktı. Virüs, kağıt mendillerin üzerinde 3 saatten uzun süre hayatta kalamazken cam gibi yüzeylerde 4 güne kadar yaşayabiliyor. Bu bir miktar sürpriz olsa bile asıl sürpriz cerrahi maskelerde bir hafta kadar kalabilmesi oldu.

Okyanuslar yakında yok olabilir! Bilim insanları tehlikeyi açıkladı

Geçtiğimiz günlerde ABD’li araştırmacılar daha çok ev yapımı maske kullanılmasını önermişti. Bazıları buna kızsa bile yapılan araştırmalar doğru olduğunu gösterdi. Ancak bez ile yapılmış olan maskelerde de dikkat edilmesi gereken başka bir detay bulunuyor. Bez maskelerin temizliği düzenli olarak yapılmazsa daha farklı hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle eğer bez maske kullanıyorsanız, doğru bir işlem yapmanıza birlikte aynı zamanda düzenli olarak temizlik lazım.