Koronavirüsün yeni etkisi ortaya çıktı: Zeka seviyesini çok fena düşürüyor

Koronavirüsten korunmak

Koronavirüsün yeni etkisi açıklandı. Özellikle son dönemlerde hastalığın etkisi ile ilgili çok farklı iddialar ortaya atılıyordu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Küresel çapta Covid-19 etkileri devam ediyor. Özellikle son dönemlerde hastalığın neden olduğu bazı yan etkiler korku yarattı. Yaklaşık olarak 2 yıldır hayatımızda olan Covid 19 bilim insanlarının yakın merceği altında. Virüsün özellikle hastalık sonrası devam edebilen sonuçları büyük kaygı yaratıyor.

Hastanede yatan birçok hasta ne yazık ki iyileşmesine rağmen 7 puan kadar zeka düşüklüğü ile karşı karşıya kalabiliyor. Bugüne kadar hastalığın böylesine ağır bir etkisinin olduğu bilinmiyordu. Zeka düşüklüğüne neden olması bilinen bir sebepti. Ancak bu kadar fazla etki ettiğini hiç kimse tahmin edemedi.

Koronavirüsün yeni etkisi zeka geriliğine neden oluyor

Imperial College London ve Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar 81 bin 337 kişilik bir grubu kapsadı. Böylece yapılan çalışmaların kesin bir doğruya dayanması amaçlandı. Yapılan testler sonucunda hastalığı ağır geçiren kişilerin diğerlerine göre soru çözmekte daha fazla zorlandığı ortaya çıktı.

Koronavirüsün yeni etkisi

Yeni çalışmalar ile birlikte Covid-19 hastalığını atlatan kişilerin 7 puan kadar zeka geriliği yaşadığı kesinleşmiş oldu. Hatta felç geçirmiş kişilerde görülen zeka düşüklüğünden bile daha fazla bir etki yarattığı ortaya çıktı.

Koronavirüs aşılarında antikor miktarını arttırmak mümkün: Yeni araştırma sonuçları ortaya çıktı

Bildiğiniz üzere koronavirüs oksijen yetersizliğine neden oluyor. Akciğerlerde yaşanan problemler nedeniyle kandaki oksijen miktarında düşüş görülebiliyor. Bu durum aynı zamanda zeka geriliğine neden oluyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.