Koronavirüsün insan hücresine girişi süper bilgisayarlarla görüntülendi!

Pfizer ve BioNTech

Tarihin en büyük salgınlarından bir tanesi olarak bilinen Koronavirüsün insan hücresine girişi son derece net bir şekilde görüntülendi. İşte o ilginç görüntüler.

36 milyon civarında insana bulaşan ve büyük tahribatlara yol açan Koronavirüsün insan hücresine girişi, sanıldığından daha farklı. Sanal gerçeklik teknolojisi ile donatılan süper bilgisayarlar sayesinde bu tür görüntüleri net bir şekilde yakalamak mümkün. Çinli ve ABD’li bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, bugüne kadar hiç görülmeyen görüntüler ortaya çıktı. Virüsün vücut içindeki hareketlerini anlamak açısından son derece iyi bir gelişme olduğu söylenebilir.

Koronavirüs vücut hücrelerini kreş gibi kullanıyor

Tsinghua Üniversitesi’nde görevli Biyolog Dr. Sai Li tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, aslında bu virüsün daha hızlı çoğalmak için insan hücrelerini kullandığı ortaya çıktı. Hücrelerde yeni virüsler beslenerek daha güçlü olmaları sağlanıyor.

Koronavirüsün insan hücresine girişi

Canlıların Dünyasındaki en önemli iki etken hayatta kalmak ve üremek olduğu için virüsün bu hareketleri son derece anlaşılır. Aslında o sadece hayatta kalmak istiyor. Fakat bunu sağlamak için insan hücrelerine verdiği zarar korkunç boyutta. Ekibin başındaki isim, “Virüsü bu kadar iyi çözünürlükte gören dünyadaki ilk kişi olduğumu düşünüyorum” diyerek bunun önemine vurgu yaptı.

ABD’nin San Diego kentindeki Amaro Laboratuvarı içerisinde yer alan süper bilgisayarlar sayesinde daha net görüntüler elde edildi. Böylece yüksek çözünürlüklü virüs görüntüleri ortaya çıktı. Sizce Koronavirüsün bu görüntüleri korkutucu mu? Görselle ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.