Koronavirüs tedavisi için ilaç geliştirdik! 🇹🇷

Koronavirüs tedavisi

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Koronavirüs tedavisi için ilaç geliştirdiğimizi açıkladı. Peki, bu ilaç ne kadar etkili? İşte detaylar.

2 milyondan fazla kişiyi esiri altına alına koronavirüs (COVID-19) salgını Türkiye’de de baş göstermişti. Günlük 4 bin ve üzeri vakanın açıklandığı ülkemizde bugün sevindiren bir gelişme yaşandı. Prof. Dr. Ercüment Ovalı yaptığı duyuru ile 1 aydır üzerinde çalıştıkları koronavirüs tedavisi için kullanılacak ilacı geliştirdiklerini açıkladı.

Siyah maske güvenli mi? Koronavirüse karşı etkili mi? İşte cevabı!

23 Nisan‘da açıklanması beklenen bu ilacın, salgının yayılmasını daha erkenden engellemek için daha erken duyurulduğu belirtiliyor. Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın attığı tweet’e göre; koronavirüs tedavisinde kullanılacak olan bu ilacın klinik testlerinin bir anca önce başlaması gerekiyor.

Şimdilik test aşamasında olan bu ilacın, hastalarda olumlu yanıt vermesi durumunda tedavinin tek etkili çözümü olacağını söyleyebiliriz. Eğer dünyanın yapamadığını yapıp ve bu salgın için ilk defa yüzde 99 sonuç veren bir ilaç geliştirebilirsek, ekonomik ve prestij açısından ön plana çıkabiliriz.

Böyle bir ilacın varlığı şimdilik resmi kaynaklar tarafından doğrulanmış değil. Eğer COVID-19 ilacı gerçekten bulunmuşsa, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın düzenleyeceği basın toplantısında bu ilaç tanıtılır.

Alışveriş yaparken dolandırılmayın! Koronavirüs fırsatçılarına geçit vermeyin!

Prof. Dr. Ercüment Ovalı da bu ilacın içeriği hakkında henüz net bir açıklama yapmış değil. Umarız bu ilacın klinik testleri en kısa sürede başlar ve tüm dünyayı etkisi altına alan ve almaya da devam eden koronavirüs salgını için elle tutulur bir tedavi yöntemi geliştirilir.

Amazon Koronavirüs test merkezi kuracak

Koronavirüsten korunmak için; sosyal mesafeye dikkat etmek, elleri sık sık sabun ile yıkamak, temastan kaçınmak ve toplu alanlarda bulunmamanız gerekiyor. Metabolizmanızı güçlü tutmak ve bağışıklı sistemini iyileştirmek için, düzenli uyku uyumanız, protein ve vitamin değeri yüksek yiyecekler tüketmeniz gerekiyor.