Koronavirüs ilacı fiyatıyla cep yakacak: Aşı olmak en mantıklısı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüs ilacı fiyatıyla cep yakmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere uzun bir süredir Covid-19 ilacı çalışmaları devam ediyordu. Sonuç alındı fakat fiyata bakınca bu kadar da olmaz dedirtti. İşte merak edilen tüm ayrıntılar.

Herkesin büyük bir merakla beklediği Koronavirüs ilacı fiyatıyla can acıtacak. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da tavsiye edilen bu ilaç genel olarak güvenli görünüyor. Roactemra ve Actemra isimleri ile kullanıma sunulanilaçlar Avrupa İlaç Ajansı tarafından onay aldı. Böylece resmi olarak ilaçların satışına başlanıyor.

İsviçreli ilaç şirketi Roche tarafından üretilen Covid-19 ilacı yüksek fiyatı ile daha fazla gündeme gelecek gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde Covid-19 ilacı daha fazla aranır hale geldi. Aşı olmak istemeyenler ilaçlara yoğunlaşmak istiyor. Ancak fiyatlara bakınca aslında aşının daha mantıklı olduğu görülüyor.

Koronavirüs ilacı fiyatıyla can acıtacak

Bu ilaç şimdilik herhangi bir rakibe sahip değil. Bu nedenle fiyat konusunda şirketin belirleyeceği rakamlar önemli. İlacın üretiminin artması veya alternatiflerinin üretilmesi ile birlikte çok daha fazla kişi ulaşım sağlayabilecek. Böylece fiyatlarda bir miktar daha düşüş yaşanacak.

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Bu ilacın özellikle hastalığı ağır geçiren kişiler için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Kimileri aşı olsa bile hastalığı ağır bir şekilde geçirebiliyor. Elbette bu çok küçük bir kesim ancak yoğun bakıma düşmek yerine bu ilacı kullanmak çok daha mantıklı görünüyor. İlacın fiyatının enjeksiyon başına 800 euro olması dışında herhangi bir problem yok. Böylece koronavirüs ilacı fiyatıyla can yakacak.

Yeni koronavirüs varyantı aşı tartışmalarını alevlendirdi: Sürekli aşı gerekebilir

Hem aşılarının geliştirilmesi hem de Covid-19 ilacının bulunması büyük bir ferahlama yaşattı. Peki siz bu ilaç ve fiyatı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.