Yeni koronavirüs ilacı üretiliyor: Bu defa olacak gibi

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Yeni koronavirüs ilacı yakında piyasaya sunulabilir. Özellikle son dönemlerde birçok kişi Covid-19 ilacı ile ilgili beklentiye girmişti. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte göz atalım.

Tüm dünyada umut yaratan yeni koronavirüs ilacı geliştirilme aşamasında. Pfizer şirketi tarafından test aşamaları devam eden bu ilaç salgına ağır bir darbe indirebilir. Böylece Covid-19 ile ilgili bir aşama daha geçilmiş olacak. Pfizer tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında virüsü nasıl duracaklarını bile belirledikleri görülüyor.

Bu ilaç şu anda 2660 yetişkin üzerinde deneniyor. Gerekli deneme aşaması tamamlandıktan hemen sonra küresel olarak kullanılacak. Böylece Covid-19 ile mücadele eden bireylere büyük bir destek sunulmuş olacak. Bugüne kadar daha çok aşılar ile ilgili çalışma yürüten bu ilaç markası yeni yönelimini de göstermiş oldu.

Yeni koronavirüs ilacı hastalığı bitirebilir

Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten tarafından yapılan açıklamalara göre enfeksiyonu kontrol altına almak aslında kolay. Bunun için sadece geliştirilecek olan ilaçların kullanılması yeterli olacak. İlacın çalışma prensibi ise son derece standart.

Yeni koronavirüs ilacı

Yapılan açıklamalara göre bu ilaç enzim üretimini durdurmayı amaçlıyor. Böylece Covid-19 virüsünün çoğalmasına neden olan faktörler ortadan kaldırılacak. Bu ilaç HIV enfeksiyonları için de kullanılan ritonavir ile birlikte tercih edilecek. Böylece etkisi artmış olacak.

Yeni Alzheimer ilaçları bilim insanları tarafından sert eleştiriler alıyor: Sigorta karşılamayabilir

Pfizer’den önce ABD’li bir ilaç firması olan Merck ve İsveçli Rocde koronavirüs enfeksiyonunu engellemek amacıyla hap şeklinde ilaçlar geliştirmişti. Küresel çapta Covid-19 hastalığı ile mücadele edecek çok fazla ilaç çalışması olduğu biliniyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.